Piparkakkutaikina
- 10 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
- 2 dl tummaa siirappia
- 2 dl taloussokeria
- 3 rkl piparkakkumaustetta TAI
- 2 rkl kanelia
- 1 rkl inkivääriä
- 1 rkl kardemummaa
- 1 rkl neilikkaa
- 250 g voita TAI
- 250 g margariinia (vaihtoehto)
- 2 kananmunaa
- 9 dl vehnäjauhoja
- 2 tl ruokasoodaa
Ohje
- Mittaa tumma siirappi, taloussokeri ja mausteet kattilaan. Kiehauta.
- Lisää paloiteltu voi ja hämmennä, kunnes seos on sulanut. Anna seoksen jäähtyä 20-30 minuuttia.
- Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.
- Vatkaa joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja ruokasooda.
- Anna taikinan maustua jääkaapissa suojattuna seuraavaan päivään.
- Leivo piparkakuiksi!
- Paista piparkakut 175-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia riippuen piparkakkujen paksuudesta.
- Tarkkaile paistumista, jotta piparkakut eivät pala.

Kauppalista
Uusin Viikon ruokalista®

Viikon ruokalista® vko 32/2022
Tilaa viikon ruokalista suoraan sähköpostiin