Piparkakkutaikina

  • 10 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
piparkakkutaikina
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

128 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Piparkakkutaikina on helppo ja nopea valmistaa. Taikinan on kuitenkin syytä antaa maustua ja kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Advertising information

piparkakkutalo

Piparkakkutalo

Katso myös valmiista piparkakkutaikinasta valmistettu piparkakkutalo ja sen rakentamiseen käytettävät kaavat.

Piparkakkutalo

Video: Piparkakkutaikina

Ainekset

8-10 annosta
Piparkakkutaikina:
  • 2 dl tummaa siirappia
  • 2 dl taloussokeria
  • 3 rkl piparkakkumaustetta TAI
  • 2 rkl kanelia
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 rkl neilikkaa
  • 250 g voita TAI
  • 250 g margariinia (vaihtoehto)
  • 2 kananmunaa
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa

Valmistusohje

  • Mittaa tumma siirappi, taloussokeri ja mausteet kattilaan. Kiehauta.
  • Lisää paloiteltu voi ja hämmennä, kunnes seos on sulanut. Anna seoksen jäähtyä 20-30 minuuttia.
  • Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.
  • Vatkaa joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja ruokasooda.
  • Anna taikinan maustua jääkaapissa suojattuna seuraavaan päivään.
  • Leivo piparkakkutaikina piparkakuiksi!
  • Paista piparkakut 175-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia riippuen piparkakkujen paksuudesta.
  • Tarkkaile paistumista, jotta piparkakut eivät pala.
  • Vinkki! Jos piparkakkutaikinaa jää yli, se kannattaa pakastaa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä