Piparkakkutaikina

  • 10 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso

4 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Piparkakkutaikinan valmistus on helppoa ja nopeaa.
Taikinan on kuitenkin syytä antaa maustua ja kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 2 dl tummaa siirappia
  • 2 dl taloussokeria
  • 3 rkl piparkakkumaustetta TAI
  • 2 rkl kanelia
  • 1 rkl inkivääriä
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 rkl neilikkaa
  • 250 g voita TAI
  • 250 g margariinia (vaihtoehto)
  • 2 kananmunaa
  • 9 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa

Ohje

  • Mittaa tumma siirappi, taloussokeri ja mausteet kattilaan. Kiehauta.
  • Lisää paloiteltu voi ja hämmennä, kunnes seos on sulanut. Anna seoksen jäähtyä 20-30 minuuttia.
  • Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.
  • Vatkaa joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja ruokasooda.
  • Anna taikinan maustua jääkaapissa suojattuna seuraavaan päivään.
  • Leivo piparkakuiksi!
  • Paista piparkakut 175-asteisessa uunissa 5-7 minuuttia riippuen piparkakkujen paksuudesta.
  • Tarkkaile paistumista, jotta piparkakut eivät pala.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: