Suppilovahvero-porkkanarisotto

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

13 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

A vogel logo A vogel logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 7 dl suppilovahvero
  • 1 sipuli
  • ½ dl oliiviöljy
  • 4 dl arborioriisi
  • (vaihtoehto) carnaroliriisi
  • 5 dl Biotta Porkkanamehu
  • 2 dl valkoviini
  • 1 Herbamare kasvisliemikuutio
  • suola
Pinnalle:
  • tuore rakuuna
  • parmesaanijuusto

Risotto on ihanaa lohturuokaa syksyn ja talven viileillä ilmoilla. Maidoton risotto sopii moneen ruokavalioon. Biotta Porkkanamehu antaa upean värin ja maun risotolle. Voit käyttää myös punajuurimehua.

Suppilovahvero-porkkanarisotto
4 annosta

7 dl suppilovahveroita
1 sipuli
½ dl oliiviöljyä
4 dl arborio- tai carnaroliriisiä
5 dl Biotta Porkkanamehua
2 dl valkoviiniä
1 Herbamare Kasvisliemitiivistekuutio
suolaa maun mukaan

Pinnalle:
tuoretta rakuunaa tai muuta yrttiä
(parmesaanijuustoa)

Hienonna suppilovahverot ja sipuli.
Kuumenna puolet oliiviöljystä ja paista ensin suppilovahveroita, kunnes ne kutistuvat.
Nosta sivuun.

Kuumenna loput oliiviöljystä paistokasarissa ja lisää hienonnettu sipuli.
Kuullota miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.
Lisää riisi ja kääntele hetki.
Lisää porkkanamehua vähän kerrallaan ja sekoittele usein. Pidä levy matalalla lämmöllä.
Lisää valkoviini ja murennettu Herbamare kasvisliemitiivistekuutio.
Lisää tarvittaessa nesteeksi vettä, kunnes neste on imeytynyt riiseihin ja riisi on sopivan kypsää.
Sekoita joukkoon paistetut suppilovahverot.
Mausta ripauksella suolaa ja tarkista maku.

Laita pinnalle tuoreita yrttejä.
Voit halutessasi raastaa pinnalle parmesaanijuustoa.
Jätä juusto pois maidottomasta ruokavaliosta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä