Kesäkurpitsalasagne

  • 20 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Kesäkurpitsalasagne
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

75 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Vihreäkeiju kanssa.

Kesäkurpitsalasagne on helppotekoinen arkiruoka, joka vie kielen mennessään. Ihanan täyteläinen lohturuoka sopii mainiosti syksyyn. Kokeile!

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chilipaprika
  • 400 g Champ ruskeita herkkusieniä TAI
  • 400 g Champ herkkusieniä (vaihtoehto)
  • 3 rkl rypsiöljyä TAI
  • 3 rkl voita (vaihtoehto)
  • 1 kg tomaattimurskaa
  • 100 g tomaattipyreetä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • mustapippuritouhetta
  • 1 tl Vihreäkeiju timjamia
  • 200-250 g sulatejuustoa
  • suolaa
  • 200 g juustoraastetta
  • 2 kesäkurpitsaa

Ohje

  • Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet ja chilipaprika. Viipaloi herkkusienet.
  • Kuumenna rypsiöljy tai voi kattilassa ja lisää sipuli, valkosipulinkynnet, chilipaprika ja herkkusienet. Kääntele muutaman minuutin ajan.
  • Lisää tomaattimurska, tomaattipyree, kasvisliemikuutio, mustapippuria myllystä ja timjamia. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia välillä sekoitellen.
  • Lisää sulatejuusto, juustoraaste ja suolaa tarvittaessa, kuumenna.
  • Leikkaa kesäkurpitsasta kuorimaveitsellä ohuita viipaleita pitkittäin.
  • Jaa kastike ja kesäkurpitsaviipaleet kerroksittain reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 175-200 asteessa uunin keskiritilätasolla 30-40 minuuttia.
  • Nauti kesäkurpitsalasagne hieman jäähtyneenä.
Lasagne

Lihavaihtoehto

Haluatko tarjota myös lihaisamman version? Valmista ihana perinteine jauhelihalasagne.

Lasagne
Kesäkurpitsalasagne

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: