Mie goreng -indonesialainen nuudelipaistos
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Kikkoman
Mie goreng on indonesialainen munanuudeleista ja kasviksista valmistettu pikaruoka, jonka valmistat hetkessä arkipäivän ruoaksi. Kasviksina voit käyttää mitä kaapista löytyy ja proteiiniksi sopii niin broileri, tofu, katkaravut kuin lihakin. Tämä ruoka maistuu koko perheelle.
Luonnollisesti valmistetuista soijakastikkeistaan tuttu Kikkoman on tuonut markkinoille kaksi uutta soijakastiketta. Soijapohjaiset maustetut soijakastikkeet Kikkoman Ponzu-sitrussoija- ja Ponzu-chilisoijakastike sopivat mainiosti arki- ja juhlaruoan maustamiseen. Kikkoman soijakastikkeiden uutuuksiin lukeutuu myös vähäsuolainen versio, joiden rinnalla myynnissä on tavallinen soijakastike sekä luomu soijakastike. Tarjoa pöytämausteena Kikkoman Ponzu-sitruunasoijaa ja Kikkoman Ponzu-chilisoijaa. Kummasta tulee sinun suosikkisi?
Advertising information
Ainekset
- 500 g broilerinfileetä
- 2-3 valkosipulinkynttä
- ½ punainen chilipaprika
- 1 rkl tuoretta inkivääriä
- 6 rkl rypsiöljyä TAI
- 6 rkl avokadoöljyä
- 2 rkl Kikkoman Ponzu -chilisoijakastiketta
- 1-2 sipulia
- 1 keltainen paprika
- ½ kesäkurpitsa
- 2 porkkanaa
- 1 l vettä
- 200 g munanuudeleita
- 2 rkl Kikkoman Ponzu -sitruunasoijakastiektta
- ½ ruukkua tuoretta thai-basilikaa
Valmistusohje
- Leikkaa broilerinfileet reiluiksi suupaloiksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, chilipaprika ja inkivääri.
- Kuumenna öljy wokkipannussa ja paista broilerinfileepalat kuumassa öljyssä kauttaaltaan usein sekoitellen. Lisää valkosipuli, chilipaprika ja inkivääri ja jatka paistamista hetki.
- Mausta Ponzu-chilisoijakastikkeella ja nosta pois, kun broilerinfileepalat ovat kypsiä.
- Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Puolita paprika, poista siemenet ja kanta ja leikkaa reiluiksi suupaloiksi. Paloittele kesäkurpitsa ja kuori porkkanat ja leikkaa ne lastuiksi perunankuorimaveitsellä tai suikaleiksi tai viipaleiksi veitsellä.
- Kuumenna öljy pannulla ja pikapaista kasvikset nopeasti sekoittaen ja nosta sivuun.
- Laita munanuudelit kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna nuudelien kypsyä muutama minuutti ja valuta.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista nuudeleita hetki, kunnes pinnasta tulee hieman rapea.
- Lisää broilerinfileepalat ja kasvikset ja mausta Ponzu-chilisoijakastikkeella ja Ponzu-sitruunasoijakastikkeella.
- Tarkista maku ja lisää soijakastikkeita maun mukaan.
- Ripottele mie gorengin päälle hienonnettua Thai-basilikaa.