Herkkuburgerit

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Herkkuburgerit
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

22 arvostelua. Keskiarvo: 4.7/5

Ei arvosteluja

Resepti toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Black Garlic kanssa.

Nyt valmistetaan tajunnanräjäyttäviä burgereita! Näitä TÄYTYY kokeilla! Oletko kuullut mustavalkosipulista?
Luontaisesti fermentoidun eli hapattamalla kypsennetyn valkosipulin maku on makeanhapahko ja maussa voit aistia aavistuksen lakritsijuurta ja täyteläistä umamia. Mustavalkosipuli valmistuu kypsentämällä alhaisessa lämpötilassa tarkkaan säädetyissä kosteusolosuhteissa viikkoja. Fermentointi poistaa valkosipulista sille ominaisen kitkerän maun ja hajun. Mustavalkosipuli on näyttävän näköinen ja sitä voit tarjota lisäkkeenä ja mausteena kylmissä ja lämpimissä ruoissa. Valikoimiin kuuluu kokonaisten valkosipulien lisäksi valkosipulinkynsiä ja täyteläistä mustavalkosipulista valmistettua maustekastiketta, jota voit laittaa monenlaisiin ruokiin tai tarjota pöytämausteena.

Ohessa kaksi hampurilaisreseptiä, joista toinen on lihaisa versio ja toinen vegaaninen. Valmista kerralla vaikka molemmat!

Reseptin mustavalkosipulituotteet saat helposti tilattua Black Garlicin verkkokaupasta

Advertising information

Ainekset

6 annosta
Vegaaniset herkkuburgerit
  • 6 valmista hampurilaissämpylää (tarkista että on vegaaninen)
  • mustia seesaminsiemeniä
Bataatti-papupihvit:
  • 1 dl korppujauhoja
  • 1½ dl vettä
  • 300 g bataattia
  • 1 sipuli
  • ½ punainen chili
  • 2 Black Garlic mustavalkosipulinkynttä
  • 2-3 rkl rypsiöljyä TAI
  • 2-3 rkl oliiviöljyä (vaihtoehto)
  • 1 tölkki chilipapuja (esim. kidney)
  • 1 tl suolaa
Paistamiseen:
  • rypsiöljyä TAI
  • oliiviöljyä
Kirkas coleslaw
  • 150 g punakaalia
  • 1 porkkana
  • 1-2 rkl omenaviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
Lisäksi:
  • Black Garlic maustekastiketta
  • 1 pihvitomaatti
  • 2 maustekurkkua viipaleina
  • retiisinversoa TAI
  • ituja

Valmistusohje

  • Laita korppujauhot ja vesi kulhoon ja anna turvota hetki.
  • Kuori bataatti ja raasta se. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna chili. Hienonna mustavalkosipulinkynnet. Valuta chilipavut.
  • Kuumenna öljy ja laita bataatti, sipuli, chili ja mustavalkosipuli pannulle ja kääntele hetki kovalla lämmöllä, tiputa sitten lämpöä. Paista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.
  • Laita valutetut chilipavut korppujauhojen joukkoon ja puristele ne käsin pienemmäksi. Lisää joukkoon paistetut kasvikset ja kääntele tasaiseksi.
  • Muotoile pihveiksi ja paista kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin, kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen. Nosta sivuun.
  • Valmista kirkas coleslaw leikkaamalla punakaali ohuiksi suikaleiksi.
  • Kuori ja raasta porkkana. Sekoita joukkoon omenaviinietikkaa, ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä.
  • Voit kuumentaa hampurilaiset uunissa tai kuumalla puhtaalla pannulla kääntäen.
  • Mikäli haluat pinnalle siemeniä, kastele pinta pullasudilla vedellä ja ripottele päälle mustia seesaminsiemeniä. Kuumenna sämpylät uunissa.
  • Laita sämpylän alimmille kerroksille mustavalkosipuli maustekastiketta ja levitä se sämpylöiden pinnalle.
  • Laita päälle reilu kasa coleslawta.
  • Nosta päälle bataatti-papupihvi, tomaattiviipale, maustekurkkua ja vielä kunnon loraus mustavalkosipuli maustekastiketta.
  • Laita päälle vielä keko retiisinversoja.
  • Nosta päälle sämpylän kansiosa ja nauti heti!

Lihaisat herkkuburgerit

Liharuoat ja mustavalkosipulista valmistettu maustekastike rakastavat toisinaan!
Helpot burgerit valmistat nopeasti. Voit lisätä maustekastiketta myös jauhelihan joukkoon mausteeksi.

Ainekset

6 annosta
Lihaisat herkkuburgerit
  • 6 valmista hampurilaissämpylää
  • mustia seesaminsiemeniä
Hampurilaispihvit:
  • 600 g naudan jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 Black Garlic mustavalkosipulinkynttä
Kirkas coleslaw:
  • 150 g punakaalia
  • 1 porkkana
  • 1-2 rkl omenaviinietikaa
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
Lisäksi:
  • 6 rkl creme fraichea
  • 6 rkl smetanaa
  • 6 chili tai jalapenojuustoviipaletta
  • 1 pihvitomaatti
  • 2 maustekurkkua viipaleina
  • 6 rkl Black Garlic maustekastiketta
  • retiisinversoja TAI
  • ituja

Valmistusohje

  • Ota naudanjauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Sekoita joukkoon suola ja hienonnettuja mustavalkosipulinkynsiä.
  • Muotoile tasakokoisiksi pihveiksi, litistä ohueksi ja jätä sivuun odottamaan.
  • Valmista kirkas coleslaw leikkaamalla punakaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkana.
  • Sekoita joukkoon omenaviinietikkaa, ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä.
  • Paista sitten jauhelihapihvit kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin, kunnes pihvit ovat kypsiä.
  • Voit kuumentaa hampurilaiset uunissa tai kuumalla puhtaalla pannulla kääntäen. Mikäli haluat pinnalle siemeniä, kastele pinta pullasudilla vedellä ja ripottele päälle mustia seesaminsiemeniä. Kuumenna sämpylät uunissa.
  • Laita sämpylän alimmille kerroksille creme fraichea tai smetanaa ja levitä se sämpylöiden pinnalle.
  • Laita päälle reilu kasa coleslawta. Nosta päälle lämmin pihvi ja chilijuustoviipale.
  • Laita sitten tomaattiviipale, maustekurkkua ja vielä kunnon loraus mustavalkosipuli maustekastiketta.
  • Laita päälle vielä keko retiisinversoja.
  • Nosta päälle sämpylän kansiosa ja nauti heti!

Tilaa tuotteita verkkokaupasta

Reseptin mustavalkosipulituotteet saat helposti tilattua Black Garlicin verkkokaupasta helposti alla olevasta linkistä.

Black Garlic verkkokauppaan

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä