Leipälasagne savuporosta

  • 50 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Maalahden Limppu logo Maalahden Limppu logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6 annosta
Savuporokastike:
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 2 porkkana
  • 1 palsternakka
  • ½ l kantarelli
  • 3 rkl rypsiöljy
  • 2 rkl tomaattipyree
  • 400-500 g tomaattimurska
  • mustapippurirouhe
  • suola
  • tuore timjami
  • 150 g kylmäsavustettu poronpaistileike
Juustokastike:
  • 50 g voi
  • ½ dl vehnäjauho
  • 5 dl maito
  • 200 g juustoraaste
  • suola
  • 350 g Maalahden Limppu -leipäviipale

Nyt valmistetaan ihana lasagne leipäviipaleista. Maalahden Limppu -viipaleet sopivat erinomaisesti tähän ateriaan ja kylmäsavuporo sen kanssa yhdessä tekee ruoasta hienostuneen. Voit käyttää ruokaan viljeltyjä tai metsäsieniä. Kokeile!

Leipälasagne savuporosta
4-6 annosta

Savuporokastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 pieni palsternakka
½ l kantarelleja tai muita sieniä
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
400-500 g tomaattimurskaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
tuoretta timjamia maun mukaan hienonnettuna
150 g kylmäsavustettua poroa leikkeleenä

Juustokastike:
50 g voita
½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
200 g juustoraastetta
(suolaa)
350 g Maalahden Limppu -leipäviipaleita

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuori ja paloittele porkkanat ja palsternakka pieniksi kuutioiksi.
Paloittele kantarellit.
Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja paista kasviksia muutama minuutti kovalla lämmöllä käännellen. Lisää myös kantarellit ja kääntele hetki, kunnes ne pehmenevät. Lisää tomaattipyree, tomaattimurska ja mustapippuria maun mukaan. Lisää ripaus suolaa ja hienonna joukkoon tuoretta timjamia. Paloittele kylmäsavustettu poro ja lisää kastikkeeseen. Anna kiehua hetki ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
Valmista juustokastike.
Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia usein sekoitellen. Lisää joukkoon juustoraaste, mutta jätä pieni määrä pinnalle. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Laita kerros savuporokastiketta reunalliseen uunivuokaan ja laita päälle kerros juustokastiketta. Levitä pinnalle kerros Maalahden Limppu -leipäviipaleita. Toista kerrokset siten, että pinnalle jää juustokastike. Ripottele päälle hieman juustoraastetta.
Kypsennä 200 -asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä