Juustonmakuinen poro-juureskastike, höyrytetyt perunat ja puolukkahilloa
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä on aika vaisun näköinen ruoka, mutta sitäkin makoisampi, vaikka
itse sanonkin. Pakasteessa oli poron keittolihaa, josta piti kehitellä
jotain. Netistä en löytänyt ainuttakaan poronlihareseptiä, enkä omista
keittokirjakokoelmistakaan, lukuunottamatta käristyslihaa. Niinpä piti
säveltää jotain itse. Ihan tarkkoja määriä en osaa sanoa, kullekin
ainesosalle, mutta punnitsin ja mittasin teitä varten aineet siten,
että tiedätte, mitä tämä suurinpiirtein sisältää.
Juustonmakuinen poro-juureskastike, höyrytetyt perunat ja puolukkahilloa
Poron keittolihaa putsattuna n. 300g
porkkanaa
palsternakkaa
juuripersiljaa
juuriselleriä
pikkusipuleita
laakerinlehti
n. 2 rkl (vasikan) fondia
keitinlientä 1 litra
vehnäjauhoja ja vettä suurustukseen
suolaa
n. 1 dl juustonmakuista ruokakermaa (sis emmental, gouda ja cheddar)
Keitin
ensin luulliset lihapalat kypsäksi vedessä, joka peitti lihapalat.
Kuorin verivaahdon liemen pinnalta. Koska hössötin samalla kaikkea
muuta, unohdin laittaa liemeen maustejuurekset ja mausteet.
Lopputuloksesta päätellen se ei ollut suurikaan virhe, sillä liemi sai
hyvää makua myöhemmin….
Putsasin lihat luista ja leikkasin
kuutioiksi. Mittasin kattilassa olleen nestemäärän, joka oli tarkalleen
1 litra. Lisäsin liemeen 2rkl fondia, laakerinlehden ja hitusen suolaa.
Lisäsin kiehuvaan liemeen kuutioiksi leikatut juurekset ja keittelin
kypsäksi. Suurustin veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla paksuksi
kastikkeeksi ja ohensin juustonmakuisella ruokakermalla, joka olikin
mulle uusi tuttavuus, vaikka kaupassa sanottiin, että on ollut
myynnissä jo muutaman kuukauden.
Perunat höyryttelin höyrykattilassa kypsäksi.
Vaikka
en yleensä välitä suuremmin tuontyyppisistä ruoista, tämä oli todella
hyvää. Lihana voisi hyvinkin käyttää naudanlihaa myöskin. Jos pidät
tillilihasta, pidät varmasti myös tästä.
En lisäillyt
kastikkeeseen mitään mikä muuttaisi värejä, mutta kerron, miksi
ammattikeittiöissä kastikkeet ovat usein niin tummia…ne värjätään
nestemäisellä värillä, jota itse kutsun kastikehuijaukseksi =O
Omissa ruoissa en huijaa, ne ovat juuri sitä miltä näyttää, pääasia on aina maku!