Kaura-mustikkapiirakka

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

31 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Nyt on mustikka-aika! Ihania mustikoita löytyy helposti jopa kaupunkien metsistä ja piirakkaan keräät marjat vaikka
lenkkeilyn lomassa.
Kaurakeksit sopivat kesäisen mustikkapiiraan pohjaksi ja valmistus on näppärää myös mökillä.

Kaura-mustikkapiiras
6-8 annosta

1 pss (230 g) Jyväshyvä Luonnonhyvät Kaurakeksejä
75 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte:
2 dl mustikoita
200 g maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
1 muna

Murusta Luonnonhyvät kaurakeksit esimerkiksi pienessä pussissa lihanuijalla.
Lisää joukkoon sulatettu voi tai margariini. Sekoita ainekset tasaiseksi.

Painele seos leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan 22-24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.

Ripottele pohjan päälle mustikat.
Sekoita maitorahka, vaniljasokeri, sokeri ja muna keskenään.
Levitä täyte mustikoiden päälle.
Jatka kypsennystä noin kolmekymmentä minuuttia, kunnes pinta on jähmettynyt.

Piiras on parhaimmillaan jääkaappikylmänä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä