Tiramisu
- 20 min Työaika
- 12 h 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Hellapoliisi täytti lokakuussa 17 vuotta. Sen kunniaksi julkaistaan yksi Hellapoliisi -blogin ensimmäisiä reseptejä vuodelta 2007 uudestaan.
Perinteinen Tiramisu on helppotekoinen ja maistuu juhlassa kuin juhlassa.
Jälkiruokana se on vertaansa vailla. Kahvipöydän Tiramisuun kannattaa lisätä muutama liivatelehti, jotta se on rakenteeltaan enemmän kakkumainen. Jos et halua käyttää liivatteita, voit jättää ne poiskin. Tee se silloin reunalliseen vuokaan ja laita ottimeksi iso tarjoilulusikka.
Advertising information
Ainekset
6 annosta
- n. 2 ½ dl vahvaa kahvia
- 3 kananmunaa
- 4 rkl sokeria
- 250 g mascarponejuustoa
- ½ dl mantelilikööriä
- 24 kpl savoiardikeksejä
- tummaa kaakaojauhetta
Valmistusohje
- Keitä kahvi ja jäähdytä.
- Erottele valkuaiset keltuaisista.
- Vaahdota valkuaiset ja 1 rkl sokeria kiinteäksi vaahdoksi.
- Sekoita keltuaiset, mascarponejuusto ja loput sokerista keskenään. Sekoita valkuaisvaahto varovasti nostellen joukkoon.
- Kaada kahvi keittolautaselle. Mausta manteliliköörillä.
- Pyöräytä puolet kekseistä yksitellen nopeasti kahvissa ja lado ne tiivisti vierekkäin tarjoiluastian pohjalle.
- Levitä puolet mascarponevaahdosta päälle. Toista kerrokset.
- Peitä foliolla ja anna tiramisun maustua jääkaapissa yön yli.
- Siivilöi pinnalle runsaasti kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.
- Nauti tiramisu sellaisenaan.
Saatat pitä myös...
Perinteinen unelmatorttu on klassikko. Reseptin löydät linkistä.