Perinteinen unelmatorttu

  • 15 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Unelmatorttu
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

161 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Dansukker

Perinteinen unelmatorttu vie kielen mennessään. Milloin viimeksi olet leiponut vanhan ajan unelmatorttua, jonka täyte on vatkattu kuohkeaksi voista ja tomusokerista. Tämä on sellainen herkkuleivonnainen, että se tuo mieleen monta lapsuusmuistoa. Se kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä, silloin maut tasaantuvat ja torttu on parhaimmillaan.

Advertising information

Ainekset

12-15 annosta
Pohja:
  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 100 g voita
  • 3-4 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

  • Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele tasaiseksi.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.
  • Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.
  • Valmista täyte. Laita huoneenlämpöinen voi kulhoon.
  • Riko joukkoon kananmuna ja vatkaa.
  • Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi.
  • Levitä täyte jäähtyneelle torttulevylle ja kääri tiukahkolle rullalle.
  • Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  • Leikkaa unelmatorttu annospaloiksi ja tarjoa.
Unelmatorttu

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä