Runebergintorttu

  • 15 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Runebergin torttu
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

37 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Dansukker

Runebergintorttu on yksi suosituimmista sesonkileivonnaisista. Valmistat herkulliset tortut myös itse. Vadelmahilllo kruunaa leivonnaisen.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
  • 200 g margariinia TAI
  • 200 g voita (vaihtoehto)
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl mantelijauhetta
  • 1 dl korppujauhoa TAI
  • piparkakkumurua (vaihtoehto)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa
  • 17 tippaa karvasmanteliaromia
  • vadelmahilloa TAI
  • vadelmamarmeladia (vaihtoehto)
  • tomusokeria
  • vettä

Valmistusohje

  • Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten.
  • Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet yhdessä maidon kanssa, lisää lopuksi karvasmanteliöljy/-aromi.
  • Laita taikina voideltuihin metallisiin vuokiin tai muffinivuokiin.
  • Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin puoli tuntia.
  • Kumoa tortut, mikäli paistoit ne metallivuoassa. Laita keskelle vadelmahilloa ja pyöräytä hillosilmän ympärille tomusokeri-vesi-tahnaa.
  • Monissa ohjeissa on paljon pienempi määrä karvasmanteliaromia, tällä määrällä tuli ihanan meheviä torttuja. Karvasmanteliöljy on todennäköisesti tujumpaa tavaraa, joten sitä kannattaa käyttää varovaisemmin.
  • Runebergintortut ovat valmiita nautittavaksi.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä