Runebergintorttu
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8-10 annosta
- 200 g margariinia TAI
- 200 g voita (vaihtoehto)
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 kananmunaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ dl mantelijauhetta
- 1 dl korppujauhoa TAI
- piparkakkumurua (vaihtoehto)
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
- 17 tippaa karvasmanteliaromia
- vadelmahilloa TAI
- vadelmamarmeladia (vaihtoehto)
- tomusokeria
- vettä
Valmistusohje
- Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet yhdessä maidon kanssa, lisää lopuksi karvasmanteliöljy/-aromi.
- Laita taikina voideltuihin metallisiin vuokiin tai muffinivuokiin.
- Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin puoli tuntia.
- Kumoa tortut, mikäli paistoit ne metallivuoassa. Laita keskelle vadelmahilloa ja pyöräytä hillosilmän ympärille tomusokeri-vesi-tahnaa.
- Monissa ohjeissa on paljon pienempi määrä karvasmanteliaromia, tällä määrällä tuli ihanan meheviä torttuja. Karvasmanteliöljy on todennäköisesti tujumpaa tavaraa, joten sitä kannattaa käyttää varovaisemmin.
- Runebergintortut ovat valmiita nautittavaksi.