Pikkukokki®: Makea pizza
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 dl maitoa
- 20 g tuoretta hiivaa
- 1 tl vaniljiasokeria
- ½ tl kardemummaa
- 2 rkl siirappia
- 4 dl venhnäjauhoja
Pinnalle
- ½–¾ prk makeutettua kondensoitua maitoa
- 1 dl wienernougat crushia
- 2–3 dl minivaahtokarkkeja
- 50-100 g valkosuklaata
Vaihe1: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva.
Vaihe 2: Lisää joukkoon vaniljasokeri, kardemumma ja siirappi.
Vaihe 3: Lisää vehnäjauhot alustaen.
4. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.
Vaihe 5: Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse ohuiksi pyöreiksi levyksi.
Vaihe 6: Laita taikinalevy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 250-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Levitä sen jälkeen pinnalle karamellisoitu kondensoitu maito.
7. Ripottele pinnalle wienernougat crush ja minivaahtokarkit. Rouhi päälle valkosuklaata.
8. Laita takaisin uuniin ja paista hetki, kunnes vaahtokarkit sulavat.
Vinkki!
Voit halutessasi viipaloida pinnalle banaania tai kiivi-hedelmää.
Tämä resepti löytyy myös Pikkukokki 2019 – 4. painos kirjasta. Sen voi hankki Hellapoliisin verkkokaupasta.