Korvapuustit – vaihe vaiheelta

  • 30 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Korvapuustit vaihe vaiheelta
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

15 arvostelua. Keskiarvo: 3.6/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

4.10 vietetään jo kansainvälistä korvapuustipäivää. Sen kunniaksi julkaisemme vaihekuvitetut korvapuustit reseptin, joka on julkaistu Pikkukokki - keittiössä -kirjassa. Vaihekuvat avautuvat '+' painikkeesta.

Korvapuusteja ei voi vastustaa! Kuvittele hetki ruokapöydässä tuoreen korvapuustin ja maito tai kaakaolasillisen kanssa. Tästä taikinasta voit leipoa myös pikkupullat ja täytetyt laskiaispullat.

Advertising information

Ainekset

20-30 annosta
Pullataikina:
  • ½ l maitoa
  • 50 g hiivaa TAI
  • 20-25 g kuivahiivaa (vaihtoehto)
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl taloussokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • n. 13 dl vehnäjauhoja
  • 175 g voita sulatettuna TAI
  • 175 g margariinia (vaihtoehto)
Täyte:
  • maun mukaan voita TAI
  • maun mukaan margariinia (vaihtoehto)
  • maun mukaan kanelia
  • maun mukaan sokeria TAI
  • maun mukaan fariinisokeria
Voiteluun:
  • 1 kananmuna
Pinnalle:
  • maun mukaan raesokeria

Vaihe 1: Mittaa maito kulhoon ja kuumenna mikroaaltouunissa kymmenen sekunnin jaksoissa, kunnes maito on kädenläpöistä. Voit kuumentaa myös kattilassa liedellä.

Korvapuustit - vaihe 1

Vaihe 2: Murusta joukkoon hiiva

Korvapuustit - vaihe 2

Vaihe 3: Lisää suola, sokeri ja kardemumma

Korvapuustit - vaihe 3

Vaihe 4: Lisää osa jauhoista pallovispilällä tai kädellä sekoittaen. Voit käyttää myös yleiskonetta tai sähkövatkaimen taikinakoukkuja.

Korvapuustit - vaihe 4

Vaihe 5: Vaivaa taikinaan jauhoja vähän kerrallaan, kunnes saat mukavan kimmoisen taikinan.

Korvapuustit - vaihe 5

Vaihe 6: Lisää sulatettu voi, margariini tai juokseva pullomargariini. Vaivaa rasva taikinaan. Ripottele pinnalle aavistus jauhoja.

Korvapuustit - vaihe 6

Vaihe 7: Kohota liinan alla, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Korvapuustit - vaihe 7

Vinkki! Kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa liinan alla.

Vaihe 8: Vaivaa taikinaa hetki leivontalaudalla ja kaulitse suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

Korvapuustit - vaihe 8

Vaihe 9: Levitä päälle kerros voita tai margariinia. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.

Korvapuustit - vaihe 9

Vaihe 10: Kääri levy tiukahkolle rullalle.

Korvapuustit - vaihe 10

Vaihe 11: Leikkaa viistoittain annospaloiksi.

Korvapuustit - vaihe 11

Vaihe 12: Paina keskeltä lyttyyn. Ei ole väliä kumpaan suuntaan litistät. Säädä uuni 200 asteeseen.

Korvapuustit - vaihe 12

Vaihe 13: Kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä liinan alla.

Korvapuustit - vaihe 13

Vaihe 14: Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.

Korvapuustit - vaihe 14

Vaihe 15: Paista 225-asteisen uunin toiseksi alimmaisella ritilätasolla 15-20 minuuttia.

Korvapuustit - vaihe 15
Korvapuustit - valmis

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä