Sämpylöitä ja patonkeja
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vesi
- suola
- vehnäjauho
- kuivahiiva
- juustoraaste
- öljy
Sämpylöitä ja patonkeja
Taikina:
0,5 l vettä (n. 42-asteista)
ripaus suolaa
10 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
2 dl juustoraastetta
0,5 dl öljyä
Mittaa
lämmin vesi kulhoon, lisää suola ja jauhot, joiden sekaan olet
sekoittanut kuivahiivan. Lisää vielä ruokaöljy ja juustoraaste.
Olosuhteiden
pakosta taikina kohosi tunnin, ennen kuin pääsin sitä leipomaan.
Taikina oli löysää, kuten tuolla jauhomäärällä arvaa, lisäsin n. 1 dl:n
taikinaa pöydällä vaivatessani. Tein kaksi pellin levyistä patonkia ja
leivoin loput sämpylöiksi ( 12kpl). Vielä kertaalleen kohotus ja sitten
uuniin 225 asteeseen.
Pinnasta tuli rapea ja sisältä ihanan pehmeä.