Salmiakki-marenkitorttu

  • 40 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10 annosta
Pohja:
  • 100 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 2 ½ dl vehnäjauho
  • (vaihtoehto) gluteeniton jauhoseos
  • 1 rkl sokeri
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 2 rkl kylmä vesi
Salmiakkikiisseli:
  • 1 ½ dl Haganol Apteekin Salmiakki -mixeri
  • 3 kananmunankeltuainen
  • 1 dl sokeri
  • 1 rkl perunajauho
Marenki:
  • 4 kananmunanvalkuainen
  • 1 dl sokeri

Kaikki tuntevat sitruuna-marenkitortun, mutta oletko koskaan maistanut salmiakkitäytteistä marenkitorttua? Tämä upean makuinen torttu sopii moneen tilanteeseen. Leivo ja tarjoa salmiakin ystävälle.

Salmiakki-marenkitorttu
8-10 annosta

Pohja:
100 g voita tai margariinia
2 ½ dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl sokeria
1 kananmunankeltuainen
2 rkl kylmää vettä

Salmiakkikiisseli:
1 ½ dl Haganol Apteekin Salmiakki Mixeriä
3 kananmunakeltuaista
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Marenki:
4 kananmunanvalkuaista
1 dl sokeria

Laita huoneenlämpöinen voi kulhoon. Lisää joukkoon vehnäjauhot tai gluteeniton jauhoseos ja sokeri. Nypi käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmunakeltuainen sekoittaen ja lopuksi vesi. Kääntele taikina tasaiseksi.
Painele taikina (leivinpaperilla vuoratun) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Valmista salmiakkikiisseli. Laita Apteekin Salmiakki Mixer kasariin. Laita joukkoon kananmunankeltuaiset. Säästä valkuaiset marenkiin. Lisää joukkoon sokeri ja perunajauhot. Laita levy päälle ja hämmennä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Levitä torttulevyn päälle.
Valmista marenki. Lisää kananmunanvalkuaisten joukkoon vielä yksi valkuainen. Vaahdota sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Levitä marenkikuorrute pinnalle ilmavasti tai pursota ruusukkeiksi. Laita 225 asteiseen uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä. Valuta halutessasi pinnalle hieman salmiakki mixeriä pieninä pisaroina.

Vinkki!
Vahdi uuniluukulla, sillä marenki saa väriä hyvin nopeasti.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: