Manteli-suklaakakku (gluteeniton)

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- muna
- sokeri
- gluteeniton jauhoseos
- Dr.Oetker mantelijauhe
- gluteeniton tumma suklaa
- voi
- Dr.Oetker Cup Cake Topping -jauhe
- maito
- Dr.Oetker punainen elintarvikeväri
- Dr.Oetker Love koristerae
- Dr.Oetker Vaniljatanko
Manteli-suklaakakku on helppotekoinen leivonnainen, jonka valmistat nopeasti vaikkapa yllätysvieraille tai omalle rakkaalle.
Manteli-suklaakakku (gluteeniton)
6 annosta
6 munaa
1 1/2 dl sokeria
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
100 g Dr.Oetker Mantelijauhetta
250 g gluteenitonta tummaa suklaata
75 g sulatettua voita
Pinnalle
1 pss Dr.Oetker Cup Cake Topping -jauhetta
2 1/2 dl maitoa
Pieni määrä Dr.Oetker Punaista elintarvikeväriä
Dr.Oetker Love koristerakeita
Dr.Oetker Vaniljatankoa myllystä
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää vehnäjauhot ja mantelijauhe varovasti käännellen.
Sulata paloiteltu suklaa lautasella mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.
Lisää sulatettu suklaa ja sulatettu voi taikinaan ja kääntele nuolijalla sekaisin.
Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa (pyöreä vuoka, halkaisija noin 22 cm, suorakaide n. 20×25 cm)
175 asteisessa uunissa keskiritilätasolla 20-30 minuuttia, tai kunnes pinta alkaa olla kiinteä.
Koristele jäähtynyt kakku.
Kaada Cup Cake Topping jauhe kulhoon ja mittaa joukkoon maito.
Vatkaa sähkövatkaimella noin kolme minuuttia.
Jaa seos kahteen osaan ja värjää toinen kevyesti punaisella elintarvikevärillä.
Pursota valkoisesta ja punaisesta seoksesta koristeita kakun reunoille.
Ripottele pinnalle Love koristerakeita ja rouhi pinnalle vaniljatankoa myllystä.
Vinkki! Voit korvata gluteenittoman jauhoseoksen myös vehnäjauhoilla.