Mämmi-sitruunarahkapiiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Mämmipiiras on hauska ja erilainen tapa tarjota mämmiä. Sitruunainen rahkakuorrutus keventää mämmin makua. Jos haluat miedomman piiraan, puolita mämmin määrä ja tuplaa rahkaseoksen määrä. Voit tarjota seuraksi vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä.
Mämmi-sitruunarahkapiiras
8 annosta
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte:
500 g mämmiä
200 g maitorahkaa
2 munaa
3/4 dl Dansukker Siro sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl sitruunankuoriraastetta
Pinnalle:
1 dl vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Vaahdota voi ja ruokokidesokeri vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon muna.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina halkaisijaltaan 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia.
Lusikoi päälle mämmi ja tasoita pinta.
Sekoita kulhossa maitorahka, munat, Siro sokeri, vaniljasokeri ja sitruunan kuoriraaste.
Levitä rahkaseos mämmin päälle.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, tai kunnes rahka on jähmettynyt.
Jäähdytä.
Vaahdota vispikerma.
Mausta Siro sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kermaruusukkeita piiraan päälle.
Vinkki! Koristele piiras pienillä suklaamunilla.