Kasvistäytteiset sämpyläruudut

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • vesi
  • maito
  • hiiva
  • hunaja
  • siirappi
  • suola
  • vehnälese
  • kaurahiutale
  • vehnäjauho
  • hiivaleipäjauho
  • ruokaöljy
  • margariini
  • porkkana
  • selleri
  • palsternakka
  • sipuli
  • sienisilppu
  • viherpippuri
  • oregano
  • basilika
  • sulatejuusto
  • kananmuna
  • seesaminsiemeniä
  • pellavansiemeniä

Meidän kotimme on ollut varsinainen lastenkoti koko kesän. Montaa yötä emme ole viettäneet ihan vaan omalla porukalla, vaan naapuruston lapsia on usein yökylässä jopa neljä kerrallaan, omien neljän lisäksi=)

Aamulla katselin, ettei kaikille riitä aamupalaleipää, joten leivoin sitä sitten itse.

Ohje on Kaarina Roinisen Parhaat Kotileivonnaiset -kirjasta.

Itse tein leivän ilman täytettä, tehkää te kuten haluatte. Suosittelen lämpimästi!

Kasvistäytteiset sämpyläruudut

5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa
1-2 rkl hunajaa tai siirappia
n. 1 tl suolaa
2 dl vehnäleseitä tai kaurahiutaleita
9-10 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
3/4 dl ruokaöljyä tai 75 g margariinia

täyte:

n. 1,5 l raastettuja kasviksia (esim porkkanaa, selleriä, palsternakkaa, purjoa ja sipulia)
TAI 6-7 dl kevyesti ruskistettua sienisilppua
n. 1 tl rouhittuja viherpippureita
n 2 tl oreganoa tai basilikaa
200 g sulatejuustoa
(suolaa)

voiteluun munaa tai vettä

Pinnalle: seesaminsiemeniä, pellavansiemeniä tai leseitä

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää hunaja, suola ja leseet.

Alusta taikinaan jauhot ja loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.

Pehmitä kasviksia öljytilkassa kattilassa 5-10 minuuttia koko ajan sekoittaen.

Mausta seos ja lisää sulatejuusto. Sekoita kunnes juusto on sulanut, mausta ja anna jäähtyä.

Jos teet sienitäytteen, lisää sienisilpun joukkoon mausteet ja sulatejuusto.

Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi levyksi, tai taputtele se suoraan pellille leivinpaperin päälle.

Levitä levylle täyte. Kauli toinen puolikas taikinaa uunipannun kokoiseksi levyksi ja nosta se täytteen päälle.

Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä.

Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi. Voitele munalla tai vedellä, ripottele pinnalle siemeniä tai leseitä.

Paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla 15-20 minuuttia.

HUOM! Jos teet leivän ilman täytettä, taputtele koko taikina kerralla leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota hetki. Voitele sitten ja ripottele pinnalle siemenet.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä