Juusto- ja unikonsiemensämpylöitä
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- maito
- vesi
- hiiva
- suola
- siirappi
- vehnäjauho
- kaurahiutale
- grahamjauho
- ruokaöljy
- juustoraaste
Juusto- ja unikonsiemensämpylöitä
1 l maitoa/vettä
50 g hiivaa
n. 2 tl suolaa
1 dl siirappia
n. 2 litraa jauhoja (voit käyttää sekaisin myös eri jauhoja; vehnä-, graham-, kaurahiutaleita jne…)
1,5 dl ruokaöljyä tai 150g sulatettua margariinia
Juustoraastetta maun mukaan
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen, lisää suola ja siirappi. Alusta taikinaan jauhot, lisää loppuvaiheessa juustoraaste ja öljy/margariini.
Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa. Tee taikinasta tasaisia pötköjä ja jaa tasaisiin paloihin. Nosta sellaisenaan pellille tai leivo pyöreiksi. Kohota. Jos haluat ripotella pinnalle esim unikon- tai seesaminsiemeniä, voitele kohonneet sämpylät ensin vedellä. Voit ripotella pinnalle myös juustoraastetta.
Sämpylätaikinaan voit kätkeä myös puuron- tai vellinjämät, porkkanaraastetta, erilaisia siemeniä jne.