Juuresmuffinit
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- porkkana
- palsternakka
- kesäkurpitsa
- purjo
- valkosipulinkynsi
- tuorejuusto
- juustoraaste
- mustapippuri
- suola
- basilika
- kananmuna
- öljy
- maito
- vehnäjauho
- vehnälese
- ruislese
- leivinjauhe
- provencen mausteseos
- persilja
Juuresmuffinit 12 isoa tai 18 pientä muffinia
2 porkkanaa
2 palsternakkaa TAI 1 pieni kesäkurpitsa TAI 1 pieni purjo
1-2 valkosipulinkynttä
100g tuorejuustoa
2-3dl juustoraastetta
muutama kierros mustapippuria myllystä
0,5 tl suolaa
1-2 rkl hienonnettua basilikaa
Taikina:
2 munaa
1dl öljyä
1dl maitoa
3dl vehnäjauhoja
1dl vehnä- tai ruisleseitä
3tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
2tl Provencen yrttisekoitusta
Koristeluun persiljaa
Raasta
porkkanat ja palsternakka karkealla terällä. Halkaise purjo, huuhdo se
ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuullota pannussa tilkassa öljyä, noin
5 minuuttia. Lisää tuorejuusto sekoittaen, anna jäähtyä haaleaksi.
Sekoita joukkoon juustoraaste, mustapippuri, suola ja hienonnettu
basilika. Valmista taikina. Vatkaa kevyesti munien joukkoon öljy ja
maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteen joukkoon.
Sekoita tasaiseksi. Annostele taikinaa muffinivuokien puoleen väliin
asti. Täytä loppuosa kasvisseoksella. Paina kasvisseoksen keskelle
halutessasi persiljaa.
Paista 200 asteessa alimmalla ritilätasolla
18-25 minuuttia.