Aprikoosimuffinit

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tämä aprikoosimuffiniresepti löytyy myös Dansukkerin sivuilta.
Voit vaihtaa aprikoosit halutessasi persikanpaloihin.


Aprikoosimuffinit
12 kpl

1 tlk (425 g) säilöttyjä aprikooseja
2 kananmunaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 dl luomuruokosokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1 3/4 dl maitoa

Koristeluun
tomusokeria

Valuta aprikoosit hyvin. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja öljy.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne vähitellen keltuaisseokseen vuorotellen maidon kanssa. Kääntele valkuaisvaahto varovasti taikinan joukkoon. Jaa taikina 12 paperivuokaan tai voidellulle muffinipellille. Laita puolikas aprikoosi pyöreä pohja ylöspäin kunkin muffinin päälle.
Paista 175 asteessa (kiertoilmauuni 150 °C) noin 20 minuuttia. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit rouhia tai sulattaa taikinan joukkoon 50-100 g valkosuklaata.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä