Saaristolaisleipä Kouvolasta

  • 30 min Työaika
  • 6 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Saaristolaisleipä Kouvolasta
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 3.3/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Kouvolan Lakritsi

Upean mehevä saaristolaisleipä on erinomainen tarjottava vaikkapa kalakeiton seurana. Mausta leipä vaihteeksi lakritsijauheella. Valmista kerralla useampi leipä ja vie vaikka tuliaiseksi ystävälle.

>> Tutustu Kouvolan Lakritsin tuotteisiin <<

Advertising information

Ainekset

30 annosta
  • ½ l piimää
  • 50 g hiivaa
  • 1 ½ dl tummaa siirappia
  • 5 rkl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
  • 1 ½ dl kaljamaltaita
  • 1 ½ dl vehnäleseitä
  • 1 ½ dl ruisjauhoja
  • 5 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 1 rkl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta

Valmistusohje

  • Lämmitä piimä kulhossa kädenlämpöiseksi.
  • Murenna joukkoon hiiva.
  • Lisää tumma siirappi, lakritsijauhe, suola, kaljamaltaat, vehnäleseet, ruisjauhot ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
  • Jaa taikina leivinpaperilla vuorattuihin kakkuvuokiin.
  • Peitä ja kohota noin tunti.
  • Paista 175 asteessa 1-2 tuntia.
  • Anna leipien levätä vuoissa noin tunti.
  • Sekoita voitelua varten vesi, tumma siirappi ja lakritsijauhe.
  • Voitele leivät seoksella.
  • Saaristolaisleivät ovat parhaimmillaan muutaman päivän päästä.
  • Säilytä leivät kelmuihin käärittyinä jääkaapissa.
Saaristolaisleipä Kouvolasta

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä