Saaristolaisleipä Kouvolasta
- 30 min Työaika
- 6 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit


Kaupallinen yhteistyö Kouvolan Lakritsi
Upean mehevä saaristolaisleipä on erinomainen tarjottava vaikkapa kalakeiton seurana. Mausta leipä vaihteeksi lakritsijauheella. Valmista kerralla useampi leipä ja vie vaikka tuliaiseksi ystävälle.
>> Tutustu Kouvolan Lakritsin tuotteisiin <<Advertising information
Ainekset
30 annosta
- ½ l piimää
- 50 g hiivaa
- 1 ½ dl tummaa siirappia
- 5 rkl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
- 1 ½ dl kaljamaltaita
- 1 ½ dl vehnäleseitä
- 1 ½ dl ruisjauhoja
- 5 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
- ½ dl vettä
- 2 rkl tummaa siirappia
- 1 rkl Kouvolan Lakritsi Lakritsijauhetta
Valmistusohje
- Lämmitä piimä kulhossa kädenlämpöiseksi.
- Murenna joukkoon hiiva.
- Lisää tumma siirappi, lakritsijauhe, suola, kaljamaltaat, vehnäleseet, ruisjauhot ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
- Jaa taikina leivinpaperilla vuorattuihin kakkuvuokiin.
- Peitä ja kohota noin tunti.
- Paista 175 asteessa 1-2 tuntia.
- Anna leipien levätä vuoissa noin tunti.
- Sekoita voitelua varten vesi, tumma siirappi ja lakritsijauhe.
- Voitele leivät seoksella.
- Saaristolaisleivät ovat parhaimmillaan muutaman päivän päästä.
- Säilytä leivät kelmuihin käärittyinä jääkaapissa.
