Rouheiset sämpylät

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

17 arvostelua. Keskiarvo: 3.5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • vesi
  • hiiva
  • oliiviöljy
  • suola
  • siirappi
  • pellavansiemeniä
  • auringonkukansiemeniä
  • ruisrouhe
  • vehnäjauho

Rouheiset sämpylät

0,5 l vettä
1/2 hiiva
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
1 dl pellavansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
2,5 dl ruisrouhetta (Korpelan Mylly)
7-8 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää öljy, suola, siirappi, pellavansiemenet, auringonkukansiemenet ja ruisrouhe.
Alusta joukkoon vehnäjauhot.
Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla.

Vaivaa taikinasta kaksi pötköä ja leikkaa ne paloiksi.
Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 200-225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä