Rouheiset sämpylät
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vesi
- hiiva
- oliiviöljy
- suola
- siirappi
- pellavansiemeniä
- auringonkukansiemeniä
- ruisrouhe
- vehnäjauho
Rouheiset sämpylät
0,5 l vettä
1/2 hiiva
1/2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
1 dl pellavansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
2,5 dl ruisrouhetta (Korpelan Mylly)
7-8 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää öljy, suola, siirappi, pellavansiemenet, auringonkukansiemenet ja ruisrouhe.
Alusta joukkoon vehnäjauhot.
Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla.
Vaivaa taikinasta kaksi pötköä ja leikkaa ne paloiksi.
Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 200-225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.