Porkkanalaatikkosämpylät
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
10 annosta
- 3 dl porkkanalaatikkoa
- 2 dl vettä
- 1 tl Herbamare yrttisuolaseosta
- 11 g kuivahiivaa
- 6 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita TAI
- ½ dl rypsiöljyä (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Laita porkkanalaatikko tai muu joululaatikko leivontakulhoon ja sekoita joukkoon lämmin vesi.
- Lämmitä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa. Älä kuitenkaan kuumenna.
- Sekoita joukkoon Herbamare yrttisuola. Sekoita kuivahiiva ja vehnäjauhot keskenään.
- Vaivaa vehnäjauhot muiden ainesten joukkoon. Vaivaa lopuksi joukkoon vielä sulatettu voi tai rypsiöljy.
- Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Pyöritä taikina vehnäjauhoja apuna käyttäen tangoksi ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.
- Pyöritä sämpylöiksi ja anna vielä kohota hetki liinan alla. Voitele halutessasi vedellä.
- Paista uunin keskiritilätasolla 225-asteessa 12-15 minuuttia.
- Aseta porkkanalaatikkosämpylät tarjolle.