Pekonisämpylät
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vesi
- hiiva
- suola
- leipäsiirappi
- pekoni
- kirsikkatomaatti
- persilja
- vehnäjauho
- juustoraaste
Nämä sämpylät ovat meheviä ja pehmoisia, sekä sisältävät jo valmiiksi makua antavia aineksia, seuraksi riittää pelkkä margariini tai voi.
Pekonisämpylät 15-20 kpl
5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
3/4 dl Dan Sukkerin leipäsiirappia
70 g pekonia paloiteltuna
10 kirsikkatomaattia lohkottuina
1/2 dl persiljasilppua
12-13 dl vehnäjauhoja
1-2 dl juustoraastetta
Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola.
Lisää leipäsiirappi, sekä kuumassa pannussa paistettu pekoni ja lohkotut kirsikkatomaatit.
Vaivaa taikinaan persiljasilppu ja jauhot, anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Pyöritä taikina pötköksi ja jaa tasakokoisiksi paloiksi.
Pyörittele sämpylöiksi.
Anna kohota hetki, suihkauta sämpylöille hieman vettä ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.