Chapati – intialainen leipä

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

66 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

  • 15 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • 12 Annosta
chapati - intialainen leipä

Chapati on usein tarjolla intialaisissa ravintoloissa. Tämä intialaisesta ja nepalilaisesta ruokapöydästä tuttu leipä, jonka taikina on helppotekoinen ja kätevä. Taikina ei vaadi nostatusaineita.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 3 ½ dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl ruokaöljyä

Valmistusohje

  • Mittaa ainekset kulhoon ja vaivaa taikina kimmoiseksi noin viiden minuutin ajan.
  • Jaa taikina kahteentoista osaan ja pyöritä palloiksi.
  • Kaulitse pallot jauhotetulla alustalla soikioiksi.
  • Paista kuumalla paistinpannulla ilman rasvaa molemmin puolin yhteensä noin parin minuutin ajan, kunnes pintaan muodostuu ruskeita pilkkuja.
  • Nauti chapati -leipä yhdessä intialaisen ruoan kanssa.

Kauppalista

Yhteistyössä