Pekoni-tomaattikeitto

  • 20 min Työaika
  • 3 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso

95 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Kylmänä talvipäivänä keitot lämmittävät. Pekoni-tomaattikeitto on niin herkullista, että sitä kannattaa keittää iso kattilallinen. Mutti-tomaattituotteet ovat säilyketomaattien aatelia, kannattaa kokeilla, mikäli löydät sitä säilykehyllyiltä.

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 170 g HK Amerikan pekonia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 100-200 g herkkusieniä
  • 2 prk Mutti Polpa tomaattimurskaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 2½ dl kolmen juuston kermaa tai
  • 2½ dl Valio Kippari ruokakermaa
Lisäksi:
  • krutonkeja

Ohje

  • Paista pekoni-, ja sipulisilppu kuumassa kattilassa.
  • Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja herkkusienet, kääntele hetki.
  • Lisää tomaattimurska, liemikuutio ja basilika.
  • Anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä noin 1½ tuntia välillä sekoitellen.
  • Lisää loppuvaiheessa kerma ja keitä vielä hetki.
  • Tarjoa täyteläisen keiton seurana krutonkeja tai pekonin makuisia leipätikkuja.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: