Keltainen herne-savupekonikeitto
- 15 min Työaika
- 14 h Valmistusaika

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- keltainen ruokaherne
- vesi
- savupekoni
- suola
- meirami
- vahva sinappi
Kohta on taas laskiainen, jolloin laitetaan soppapadat porisemaan!
Hernekeittoon saat uutta ilmettä kokeilemalla vaihteeksi keltaisia ruokaherneitä.
Joukkoon voit halutessasi lisätä myös hieman porkkanaa ja palsternakkaa.
Keltainen herne-savupekonikeitto
4 annosta
500 g keltaisia ruokaherneitä
3 l vettä
200 g savupekonia
1 tl suolaa
1 tl meiramia
1-2 rkl vahvaa sinappia
Huuhtele herneet ja liota yön yli.
Keitä noin kaksi tuntia liotusvedessä ja mausta suolalla, meiramilla ja sinapilla.
Lisää loppuvaiheessa paloiteltu savupekoni.
Vinkki! Jos valmistat gluteenitonta ruokaa, varmista, että sinappi on gluteenitonta.