Uuniparsaa ja hollandaisekastiketta

  • 10 min Työaika
  • 15 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 nippu tankoparsa
  • suola
  • 1 rkl valkoviinietikka
  • 3 rkl vesi
  • 2 munankeltuainen
  • 200 g voi
  • ½ sitruunamehu
Lisäksi:
  • voi
  • (vaihtoehto) oliiviöljy
  • 4 viipaletta vaalea leipä

Parsakausi on parhaimmillaan. Valmista ihanat tankoparsat uunissa. Tarjoa seuraksi hollandaisekastiketta ja rapeaksi paahdettua leipää.

Uuniparsaa ja hollandaisekastiketta
4 annosta

1 nippu tankoparsaa
suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl vettä
2 munankeltuaista
200 g voita
½ sitruunamehua
ripaus suolaa

Lisäksi:

nokare voita tai oliiviöljyä
4 viipaletta vaaleaa leipää

Kuori tankoparsa varsista ja leikkaa pala kannasta pois.
Laita parsat leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, kypsennä 200-asteessa noin 15 minuuttia.
Rouhi pinnalle suolaa myllystä.
Käytä haudekattilaa tai laita kaksi kattilaa päällekkäin. Laita alimpaan vettä ¾ kattilasta. Laita päällimmäiseen kattilaan valkoviinietikka, vesi ja munankeltuaiset.
Vatkaa, kunnes seos sakenee.
Lisää joukkoon paloiteltu voi ja sekoita. Mausta sitruunamehulla ja ripauksella suolaa.
Paahda leipäviipaleet kuumalla pannulla voissa tai oliiviöljyssä.
Laita paahdetun leivän päälle tankoparsaa ja hollandaisekastiketta.
Tarjoa heti!

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä