Tomaatti-mozzarellapiirakka

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

128 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • perunasosejauhe
  • vehnäjauho
  • leivinjauhe
  • margariini
  • vesi
  • mozzarellajuusto
  • kirsikkatomaatti
  • basilika
  • kerma
  • maito
  • kananmuna
  • juustoraaste

Tämä piirakka tuli tehdyksi jo syksyllä, mutta kuva katosi välillä mystisesti, kunnes se löytyi joulun pyhien aikaan eräältä muistikortilta.

Tomaatti-mozzarellapiirakka


Pohja:
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
1 dl kylmää vettä

Täyte:
1 pkt (n. 125 g) Mozzarellajuustoa viipaleina
n.100 g kirsikkatomaatteja
1/2 ruukullinen basilikaa silppuna
2 dl kermaa
1 dl maitoa
3 munaa
100 g juustoraastetta

Sekoita perunasosejauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe, lisää joukkoon kylmä rasva ja sekoita ryynimäiseksi.
Lisää vesi ja sekoita sen verran, että saat taikinasta tasaisen.

Taputtele taikina halkaisijaltaan noin 30 senttisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja nosta hetkeksi kylmään.

Viipaloi pinnalle mozzarella, puolita kirsikkatomaatit ja silppua basilika.

Sekoita keskenään kerma, maito, munat ja juustoraaste, kaada seos muiden täytteiden päälle.

Paista 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 40 minuuttia.

Koristele jäähtynyt piirakka tuoreella basilikalla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä