Punajuuri-homejuustovuoka

  • 20 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso

60 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Saga Cook logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Punajuuri ja homejuusto sopivat yhteen. Tästä kombosta valmistat makoisan jouluaterian muiden perinteisten laatikkoruokien rinnalle. Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja säästyt turhalta tiskaukselta. Jouluna jääkaappitila on usein vähissä ja voit myös helposti irrottaa jäähtyneeen ruoan vuoasta leivinpaperilla suoraan jääkaappiin ja suojata foliolla.
Näin säästät tilaa muille tarvikkeille.

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 1 kg punajuurisosetta
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2-3 dl punajuurimehua
  • tai kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sinihomejuustoa murustettuna
  • ripaus kuivattua timjamia
  • tai kuivattua rakuunaa

Ohje

  • Käytä valmista punajuurisosetta tai keitä noin 1,3 kiloa tuoreita punajuuria suolalla maustetussa vedessä.
  • Kuori punajuuret kypsinä ja soseuta sauvasekoittimella.
  • Mittaa korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon punajuurimehu tai kerma.
  • Anna turvota noin viisi minuuttia.
  • Lisää rikotut munat, siirappi, suola, sinihomejuustomuru ja kuivatut yrtit.
  • Sekoita joukkoon vielä punajuurisose.
  • Tarkista maku.
  • Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kypsennä 175-200 -asteisessa uunissa noin tunti.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: