Punajuuri-homejuustovuoka

  • 20 min Työaika
  • 1 h 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Punajuuri-homejuustovuoka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

101 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Saga

Punajuuri ja homejuusto sopivat yhteen. Tästä kombosta valmistat makoisan punajuuri-homejuustovuoan muiden perinteisten laatikkoruokien rinnalle.

Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja säästyt turhalta tiskaukselta. Jouluna jääkaappitila on usein vähissä ja voit myös helposti irrottaa jäähtyneeen ruoan vuoasta leivinpaperilla suoraan jääkaappiin ja suojata foliolla. Näin säästät tilaa muille tarvikkeille.

Advertising information

Ainekset

4-6 annosta
  • 1 kg punajuurisosetta
  • 1 dl korppujauhoja
  • 2-3 dl punajuurimehua
  • tai kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sinihomejuustoa murustettuna
  • ripaus kuivattua timjamia
  • tai kuivattua rakuunaa

Valmistusohje

  • Käytä valmista punajuurisosetta tai keitä noin 1,3 kiloa tuoreita punajuuria suolalla maustetussa vedessä.
  • Kuori punajuuret kypsinä ja soseuta sauvasekoittimella.
  • Mittaa korppujauhot kulhoon ja sekoita joukkoon punajuurimehu tai kerma.
  • Anna turvota noin viisi minuuttia.
  • Lisää rikotut munat, siirappi, suola, sinihomejuustomuru ja kuivatut yrtit.
  • Sekoita joukkoon vielä punajuurisose.
  • Tarkista maku.
  • Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kypsennä punajuuri-homejuustovuokaa 175-200 -asteisessa uunissa noin tunti.
  • Nauti punajuuri-homejuustovuoka heti.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä