Munakoisovuoka
- 20 min Työaika
- 1 h 10 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 2 munakoisoa
- suolaa
- 1 sipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 500 g tomaattimurskaa TAI
- 500 g tomaattikastiketta (vaihtoehto)
- 2 tl hunajaa
- maun mukaan mustapippuria myllystä
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- ½ ruukkua tuoretta persiljaa TAI
- lehtipersiljaa (vaihtoehto)
- 2 palloa mozzarellajuustoa
Pinnalle:
- 100 g Parmareggio Parmigiano Reggiano parmesaanijuustoa palana tai raasteena
Valmistusohje
- Huuhtele munakoisot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Laita ne vieretysten esimerkiksi leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle hieman suolaa.
- Anna munakoisoviipaleiden seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ja kuivaa pinta talouspaperilla.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paista munakoisoviipaleet molemmin puolin pannulla ja nosta lautaselle tai leivinpaperin päälle.
- Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet ja kääntele hetki. Lisää tomaattimurska tai tomaattikastike ja mausta hunajalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Hienonna sekaan basilikaa ja persiljaa Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
- Leikkaa mozzarellajuusto viipaleiksi. Laita paistetut munakoisoviipaleet ja mozzarellajuusto kerroksittain uunin kestävään reunalliseen vuokaan ja kaada päälle tomaattikastike.
- Raasta pinnalle parmesaanijuustoa tai käytä valmista parmesaaniraastetta.
- Kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 45-50 minuuttia.
- Tarjoa munakoisovuoka heti.