Munakoisovuoka

  • 20 min Työaika
  • 1 h 10 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
munakoisovuoka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Parmareggio

Italialainen munakoisovuoka on herkullisista perusraaka-aineista valmistettua ruokaa, joka maistuu niin arkena kuin juhlassakin. Aloita käsittelemällä munakoisot. Ruoan kruunaa laadukas parmesaanijuusto.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 2 munakoisoa
  • suolaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 500 g tomaattimurskaa TAI
  • 500 g tomaattikastiketta (vaihtoehto)
  • 2 tl hunajaa
  • maun mukaan mustapippuria myllystä
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • ½ ruukkua tuoretta persiljaa TAI
  • lehtipersiljaa (vaihtoehto)
  • 2 palloa mozzarellajuustoa
Pinnalle:
  • 100 g Parmareggio Parmigiano Reggiano parmesaanijuustoa palana tai raasteena

Valmistusohje

  • Huuhtele munakoisot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  • Laita ne vieretysten esimerkiksi leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle hieman suolaa.
  • Anna munakoisoviipaleiden seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia ja kuivaa pinta talouspaperilla.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna oliiviöljy pannulla. Paista munakoisoviipaleet molemmin puolin pannulla ja nosta lautaselle tai leivinpaperin päälle.
  • Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet ja kääntele hetki. Lisää tomaattimurska tai tomaattikastike ja mausta hunajalla ja rouhitulla mustapippurilla.
  • Hienonna sekaan basilikaa ja persiljaa Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
  • Leikkaa mozzarellajuusto viipaleiksi. Laita paistetut munakoisoviipaleet ja mozzarellajuusto kerroksittain uunin kestävään reunalliseen vuokaan ja kaada päälle tomaattikastike.
  • Raasta pinnalle parmesaanijuustoa tai käytä valmista parmesaaniraastetta.
  • Kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 45-50 minuuttia.
  • Tarjoa munakoisovuoka heti.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä