Munakoisovuoka eli melanzane alla parmigiana
- 30 min Työaika
- 1 h 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Dansukker
Munakoisosta valmistat herkullisen ja trendikkään välimerellisen ruoan. Tämä tyylikäs italialainen munakoisovuoka on myös mainio illanistujaistarjottava. Tämä perinteinen herkku tunnetaan italiassa nimellä melanzane alla parmigiana, josta ruoka on myös kotoisin.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
Munakoisovuoka:
- 2 munakoisoa
- suolaa
- 1 sipuli
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
- 2 tl Dansukker fariinisokeria TAI
- 2 tl Dansukker luomu ruokosokeria
- 500 g tomaattimurskaa
- mustapippuria myllystä
- ½-1 dl tuoretta basilikaa
- ½-1 dl tuoretta persiljaa
- 350 g mozzarellajuustoa
Pinnalle:
- 50-100 g parmesaanijuustoa
Valmistusohje
- Leikkaa munakoisot pitkittäin ohuiksi viipaleiksi.
- Laita ne vieretysten työlaudalle ja rouhi pinnalle suolaa myllystä.
- Anna seistä huoneenlämmössä noin 15 minuuttia. Kuivaa talouspaperilla.
- Hienonna sipuli.
- Kuumenna oliiviöljy pannulla.
- Paista munakoisoviipaleet molemmin puolin pannulla. Ota sivuun.
- Lisää hienonnettu sipuli, valkosipuli ja fariinisokeri tai luomuruokosokeri pannulle ja kääntele hetki.
- Lisää tomaattimurska ja rouhi joukkoon mustapippuria.
- Hienonna basilikaa ja persiljaa maun mukaan ja lisää kastikkeeseen.
- Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.
- Viipaloi mozzarellajuusto.
- Laita munakoisoviipaleet ja mozzarellajuusto kerroksittain uunivuokaan ja kaada päälle tomaattikastike.
- Ripottele pinnalle parmesaanijuustoa.
- Kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 45-50 minuuttia.
- Tarjoa munakoisovuoka eli melanzane alla parmigiana heti.