Lampaankääpä-piiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- voitaikina
- voi
- margariini
- sipuli
- porkkana
- kesäkurpitsa
- lampaankääpä
- yrtti-pippurituorejuusto
- kirveli
- timjami
- juustoraaste
Syksyn sienisato on ollut tavallista kehnompi, mutta siellä missä sieniä on, niitä tuntuu olleen reilusti.
Itse sain ihanana tuliaisena ison annoksen lampaankääpiä ja leivoin oitis herkullisen piiraan.
Pohjataikinaksi sopisi mehevä perunasosepohjainen taikina, mutta käytin tähän esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa.
Tehkää kuten haluatte!
Lampaankääpä-piiras
uunipellillinen
500 g esikaulittu ja laskostettu voitaikina
25 g voita tai margariinia
1 sipuli silppuna
1-2 porkkanaa pieninä kuutioina
pieni kesäkurpitsa kuutioina
n. 300 g lampaankääpiä silppuna
100-200 g yrtti-pippurituorejuustoa
kuivattua kirveliä tai timjamia maun mukaan
150 g juustoraastetta
ripaus suolaa
Ota taikina huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen piiraan paistamista.
Sulata rasva pannulla.
Kuullota sipulisilppua hetki. Lisää porkkanakuutiot ja hetken päästä kesäkurpitsa ja sienet silputtuna.
Kääntele muutaman minuutin ajan.
Sekoita joukkoon tuorejuusto, mausteet ja juustoraaste, kuumenna.
Avaa esikaulittu piiraslevy leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja painele halutessasi hieman suuremmaksi, jotta se on koko pellin kokoinen.
Kaada päälle täyte ja kypsennä uunin keskitasolla 200-225 asteessa, kunnes piiras on kauniin värinen.