Kappamakit
- 20 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 250 g sushiriisi
- 4 dl vesi
- ½ dl riisiviinietikka
- 1 rkl sokeri
- suola
- 5 (arkki) merilevä
- ½ kurkku
Lisäksi:
- makea soijakastike
- säilötty inkivääri
- wasabi
Kappamakit ovat loistavia sormisyötäviä lounaaksi ja juhlatarjottavana. Raikas kotimainen kurkku maistuu kaikille ja tekee makeista virkistäviä.
Kappamakit
5 rullaa, 25-30 palaa
250 g sushiriisiä
4 dl vettä
½ dl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
5 merileväarkkia
½ kurkku
Lisäksi:
bambumatto rullien käärimiseen
makeaa soijakastiketta
säilöttyä inkivääriä
wasabia
Huuhtele riisiä, kunnes vesi on kirkasta.
Kiehauta vesi ja lisää riisi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt.
Laita riisi laakealle vadille ja lisää joukkoon riisiviinietikka, sokeri ja suola. Sekoita ainekset hyvin.
Laita merileväarkki bambumatolle mattapinta ylöspäin. Levitä 3/4 osa arkille riisiä. Leikkaa kurkut ohuiksi pitkiksi suikaleiksi ja asettele ne arkin alkupään reunalle. Kääri bambumattoa apuna käyttäen tiiviiksi rullaksi ja toista, kunnes kaikki ainekset on käytetty.
Tarjoa seuraksi makeaa soijakastiketta, säilöttyä inkivääriä ja wasabia.