Kappamakit

  • 20 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

25-30 annosta
  • 250 g sushiriisi
  • 4 dl vesi
  • ½ dl riisiviinietikka
  • 1 rkl sokeri
  • suola
  • 5 (arkki) merilevä
  • ½ kurkku
Lisäksi:
  • makea soijakastike
  • säilötty inkivääri
  • wasabi

Kappamakit ovat loistavia sormisyötäviä lounaaksi ja juhlatarjottavana. Raikas kotimainen kurkku maistuu kaikille ja tekee makeista virkistäviä.

Kappamakit
5 rullaa, 25-30 palaa

250 g sushiriisiä
4 dl vettä
½ dl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
5 merileväarkkia
½ kurkku

Lisäksi:
bambumatto rullien käärimiseen
makeaa soijakastiketta
säilöttyä inkivääriä
wasabia

Huuhtele riisiä, kunnes vesi on kirkasta.
Kiehauta vesi ja lisää riisi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt.
Laita riisi laakealle vadille ja lisää joukkoon riisiviinietikka, sokeri ja suola. Sekoita ainekset hyvin.
Laita merileväarkki bambumatolle mattapinta ylöspäin. Levitä 3/4 osa arkille riisiä. Leikkaa kurkut ohuiksi pitkiksi suikaleiksi ja asettele ne arkin alkupään reunalle. Kääri bambumattoa apuna käyttäen tiiviiksi rullaksi ja toista, kunnes kaikki ainekset on käytetty.
Tarjoa seuraksi makeaa soijakastiketta, säilöttyä inkivääriä ja wasabia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä