Uunikasvikset ja Kananpojan maustepaisti

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Uunikasvikset maistuvat ihanalta talvisen ulkoiluretken päätteeksi.
Nyt kun lunta on enemmän kuin vuosikymmeniin ja ihmisiä on pyydetty lumitalkoisiin omankin tontin ulkopuolelle, ei voi keksiä edes tekosyytä jättää tätä haastetta väliin. Pienten esivalmistelujen jälkeen voit laittaa ruoan uuniin kypsymään ja lähteä vaikkapa perheen voimin lunta kolaamaan. Kotiin palatessa herkullinen tuoksu vastaanottaa ulkoilijat ja ruoka on valmis!

Kananpojan maustepaisti ja uunikasvikset
4 annosta

1 kg Kariniemen kananpojan maustepaistia

Uunikasvikset:
2-3 rkl öljyä
500 g bataattia
500 g perunoita
200 g ruusukaalia
1/2 dl tummaa siirappia
1/2 tl suolaa
2 tl rakuunaa


Lisäksi:
HK Bearnaisekastiketta

Nosta paisti huoneenlämpöön puoli tuntia ennen uuniin laittoa.
Säädä uuni 150 asteeseen.

Laita paisti uuniin ja paista sitä noin 80 minuuttia. Kuori ja kuutioi bataatit ja perunat.
Kuumenna öljy kattilassa tai padassa. Kääntele bataattia, perunoita ja ruusukaalia hetki kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon siirappi ja mausteet.
Kaada kasvikset uunivuokaan ja nosta uuniin paistin kanssa paistin kypsennyksen puolivaiheessa. Jatka kypsennystä vielä noin 40 minuuttia.
Tarkista kasvisten kypsyys haarukalla tai puutikulla.

Anna paistin vetäytyä hetki ennen leikkaamista. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa seuraksi bearnaisekastiketta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä