Puolikuivatut tomaatit
- 15 min Työaika
- 4 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 500 g kirsikkatomaatti
- miniluumutomaatti
- suola
- 1 dl oliiviöljy
- 2 valkosipulinkynsi
- 1 rkl balsamiviinietikka
- tuore rosmariini
- tuore timjami
- tuore basilika
- mustapippurirouhe
- 2 tl hunaja
Puolikuivat tomaatit ovat kesän trendiherkku.
Valmista vaikkapa kesäjuhlien noutopöytään muiden herkkujen seuraksi.
Puolikuivatut tomaatit
1 lasipurkillinen
500 g kotimaisia kirsikka- tai miniluumutomaatteja
karkeaa suolaa myllystä
Lisäksi:
1 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl balsamiviinietikkaa
tuoretta rosmariinia, timjamia tai basilikaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
2 tl hunajaa
Huuhtele tomaatit ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Rouhi pinnalle hieman suolaa.
Laita pelti 100 -asteiseen uuniin keskiritilätasolle 3-4 tunniksi, kunnes tomaatit muuttuvat ryppyisiksi.
Laita tomaatit kuumennettuun lasipurkkiin.
Mittaa kulhoon oliiviöljy, viipaloidut tai hienonnetut valkosipulinkynnet, balsamiviinietikka, tuoreet yrtit, mustapippuria myllystä ja hunajaa.
Sekoita ja kaada tomaattien joukkoon.
Anna maustua jääkaapissa ja tarjoa vaikkapa tuoreen leivän kanssa.