Paistettua riisiä
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- jasmiiniriisi
- sipuli
- paprika
- pekoni
- jumbo-herkkusieni
- valkosipulinkynsi
- pakastemaissi
- kananmuna
- soija
- persilja
- öljy
Tämä on ihanaa aivan tällaisenaan, tai lisäkkeenä esim broilerille, kalalle tai jollekin lihalle, Tänään söimme inkivääri-sitruunaruohomarinoituja broilerinkoipia yhdessä tämän paistetun riisin kanssa. Tähän voi taas laittaa mitä kaapista sattuu löytymään. Tähän käytin aineksia kutakuinkin näin.
Paistettua riisiä
2 dl raakaa Jasmiiniriisiä (kypsänä 6 dl)
1 iso sipuli ohuina viipaleina
1/2 paprika suikaleina
140-170 g pekonia ohueksi suikaloituna
3 jumbo-herkkusientä silppuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
n. 2 dl pakastemaissia
3 munaa
2-3 rkl soijaa
persiljaa silppuna
öljyä paistamiseen
Keitä riisi (jämäriisit voi hyvin käyttää tähän ruokaan!).
Kuumenna pannussa öljyä. Pikapaista sipulit ja paprika yhdessä, ota sivuun.
Paista pekoni rapeaksi, lisää joukkoon sienisilppu, valkosipulit ja kypsä riisi, sekä vielä sipulit, paprikat ja maissi. Mausta soijalla.
Riko munien rakenne kunnolla rikki ja kaada seos kuumaan pannuun, jossa olet kuumentanut ensin hieman öljyä. Sekoittele munamassaa pannulla reunoilta keskelle päin niin kauan, kunnes seos alkaa hyytyä. Vähennä lämpöä. Käännä munakas välillä ja paista hetki toiselta puolelta. Leikkaa munakas ohuiksi suikaleiksi ja siitä edelleen kuutioiksi. Lisää munapalat muuhun seokseen ja silppua joukkoon reilusti persiljaa.