Paistettua riisiä

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • jasmiiniriisi
  • sipuli
  • paprika
  • pekoni
  • jumbo-herkkusieni
  • valkosipulinkynsi
  • pakastemaissi
  • kananmuna
  • soija
  • persilja
  • öljy

Tämä on ihanaa aivan tällaisenaan, tai lisäkkeenä esim broilerille, kalalle tai jollekin lihalle, Tänään söimme inkivääri-sitruunaruohomarinoituja broilerinkoipia yhdessä tämän paistetun riisin kanssa. Tähän voi taas laittaa mitä kaapista sattuu löytymään. Tähän käytin aineksia kutakuinkin näin.

Paistettua riisiä

2 dl raakaa Jasmiiniriisiä (kypsänä 6 dl)
1 iso sipuli ohuina viipaleina
1/2 paprika suikaleina
140-170 g pekonia ohueksi suikaloituna
3 jumbo-herkkusientä silppuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
n. 2 dl pakastemaissia
3 munaa
2-3 rkl soijaa
persiljaa silppuna
öljyä paistamiseen 

Keitä riisi (jämäriisit voi hyvin käyttää tähän ruokaan!).

Kuumenna pannussa öljyä. Pikapaista sipulit ja paprika yhdessä, ota sivuun.
Paista pekoni rapeaksi, lisää joukkoon sienisilppu, valkosipulit ja kypsä riisi, sekä vielä sipulit, paprikat ja maissi. Mausta soijalla.

Riko munien rakenne kunnolla rikki ja kaada seos kuumaan pannuun, jossa olet kuumentanut ensin hieman öljyä. Sekoittele munamassaa pannulla reunoilta keskelle päin niin kauan, kunnes seos alkaa hyytyä. Vähennä lämpöä. Käännä munakas välillä ja paista hetki toiselta puolelta. Leikkaa munakas ohuiksi suikaleiksi ja siitä edelleen kuutioiksi. Lisää munapalat muuhun seokseen ja silppua joukkoon reilusti persiljaa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä