Paahtopaistia, valkosipulisia vihreitä papuja, torvisienikastiketta ja höyrytettyjä perunoita

Uusimmat reseptit
Advertising information
Eilen illalla huomasin kaapissa paahtopaistin, jonka olin laittanut marinadiin jo edellisenä päivänä….siispä se oli paistettava tänään =)
Herkkusuulle vielä iso kiitos ihanista sienistä, kyllä oli NIIN hyvää kastiketta =)
Liha oli kilon painoinen. Yleensä kehoitetaan, ettei niin pieniä paisteja paistettaisi niiden kuvumisen vuoksi, mutta minäpä paistoin. Lihasta tuli todella mehevä ja murea, vaikka jouduin luottamaan vain kelloon, paistimittari oli kadonnut jonnekin.
Paahtopaistia, valkosipulisia vihreitä papuja, torvisienikastiketta ja höyrytettyjä perunoita
Marinadi kilolle naudan paahtopaistia:
0,5 dl ruokaöljyä
2 rkl viinietikkaa (vaaleaa)
1-2 tl suolaa
0,5 rkl rouhittua mustapippuria
1 rkl soijaa
2 valkosipulinkynttä murskana
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja sujauta ne pussiin yhdessä lihan kanssa. Kääntele lihaa välillä jääkaapissa, jotta paisti maustuu tasaisesti joka puolelta.
Ota liha huoneenlämpöön n kahta tuntia ennen uuniin laittoa.
Paista uunin alimmalla ritilätasolla 125 asteessa 1 – 1,5 tuntia kiloa kohden. Tunnin paiston jälkeen liha on punertavaa sisältä.
Anna lihan levätä ennen leikkaamista, jotta se säilyttää mehevyytensä.
Valkosipuliset vihreät pavut:
Kuumenna tilkka margariinia tai voita pannussa, lisää jäiset tai tuoreet pavut pannulle yhdessä murskatun valkosipulin kanssa, kääntele kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla.
Torvisienikastike:
reilu desi kuivattuja torvisieniä
1 sipuli silppuna
margariinia tai voita paistamiseen
1,5 dl vettä
2 dl ruokakermaa
1 rkl vehnäjauhoja
suolaa
Liota torvisieniä reilussa vedessä vähintään puoli tuntia, kaada liotusneste pois.
Kuumenna rasva kattilassa, paista sipulisilppua ja torvisieniä minuutti-pari. Kaada joukkoon vesi. Sekoita kerman joukkoon vehnäjauhot. Kaada kerma-jauhoseos kattilaan ja hämmentele, kunnes sakenee. Hauduttele miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, mausta lopuksi suolalla.