Naudanliha-papukastike

Uusimmat reseptit
Advertising information
Tyhjentelin taas pakastinta ja käteen tarttui pieni lihapala, painoarvio vain hieman yli kolmesataa grammaa. Siitä ei yksinään kovin suurta ateriaa valmistaisi, mutta vähän sitä ja vähän tätä lisäämällä siitä tuli kohtuullisen kokoinen kattilallinen maistuvaa kastiketta.
Naudanliha-papukastike
tilkka öljyä
300-400 g naudan paahto- tai sisäpaistia
suolaa
pippurisekoitusta
1 sipuli silppuna
2 porkkanaa kuorittuna ja viipaloituna
2 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 prk tomaattimurskaa
1,5 tomaattimurskapurkillista vettä
1 prk punaisia kidney-papuja (ei lientä mukaan)
vehnäjauhoja + vettä suurustamiseen
1 dl ruokakermaa
chilikastiketta
Leikkaa liha poikkisyin suikaleiksi.
Kuumenna kattilassa tilkka öljyä, paista lihaan väri, mausta suolalla ja pippurisekoituksella. Lisää sipuli, porkkanat ja valkosipuli, kääntele aineksia noin minuutti.
Lisää tomaattimurska ja vesi, sekä pavut. Kiehauta. Suurusta veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla, anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Lisää kerma, kuumenna.
Mausta tilkalla chilikastiketta, tarkista maku.
Tarjoa perunasoseen tai keitettyjen perunoiden kanssa.