Rapea mantelilohi ja appelsiinijuurekset

  • 10 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 4.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

En muistanutkaan, miten inspiroivaa on ajan kanssa selata ihka oikeaa keittokirjaa ja tunnelmoida sen äärellä. Otavan julkaisema Suomen lasten kotiruoka -kirja on herkullisia reseptejä sisältävä perusteos, jonka reseptit ovat riittävän helppoja toteutettavaksi myös lapsille. Sadan reseptin valikoimasta löytyy ihastuttavia ohjeita aamupalaksi, välipalaksi, isompaan nälkään ja tietysti makeaan herkutteluun. Reseptit tuovat helpotusta myös koulun tai harrastusseuran myyjäispöytään leipoessa. Raaka-aineet löytyvät lähikaupan hyllyltä. Lohikeitto, lihapullat, perunasose ja marjaisa pikajäätelö saavat rinnalleen myös reseptejä, jotka vievät makumatkalle maailmalle. Maukkaat kasvisruoat voit helposti muuntaa myös vegaanille sopivaksi.

Kirjaa selatessani mietin mitä tekisin, jos pitäisi valita yksi resepti. Entä jos saisin valita kaksi tai kolme tai vieläkin useamman. Löysin monta houkuttelevaa reseptiä helposti. Olisi tehnyt mieli kokeilla niitä kaikkia. Muistui mieleeni blogitaipaleeni alkuaika, jolloin teki mieli kokeilla heti kaikki vastaan tulevat houkuttelevat reseptit. Päädyin ruokaisaan reseptiin ja rapea mantelilohi ja appelsiinijuurekset osoittautuivatkin koko perheen suosikiksi. Ruoka oli niin herkullinen ja hienostunutkin, että sitä voisi tarjota myös juhlahetkessä. Samaan aikaan lohen kanssa uunissa kypsyvät appelsiinijuurekset maistuivat ihanan makeilta. Appelsiinimarmeladi nosti esiin palsternakan, porkkanan ja bataatin oman maun. Niiden seuraksi olisi voinut vielä halutessaan valmistaa kirjasta toisaalta löytyvän jogurtti-yrttikastikkeen.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
Rapea mantelilohi ja appelsiinijuurekset
  • 800 g kirjolohifileetä
  • ¾ tl suolaa
  • 1 sitruunan raastettua kuorta
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 rkl rypsiöljyä
Appelsiinijuurekset
  • 3 porkkanaa
  • 1 bataatti
  • 1 palsternakka
  • 3 rkl appelsiinimarmeladia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Ohje

  • Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Pyyhkäise kirjolohifileen pinta kuivaksi talouspaperilla. Nypi lohifileestä ruotopinseteillä mahdolliset ruodot. Nosta lohifilee leivinpaperin päälle uunipannulle. Ripottele päälle suolaa.
  • Pese sitruuna huolellisesti lämpimällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla sen pinta kuivaksi.
  • Raasta sitruunan kuori raastimen pienimmällä terällä.
  • Hienonna persilja veitsellä.
  • Sekoita sitruunaraaste, persilja, mantelirouhe ja öljy pienessä kulhossa. Levitä seos lohifileen päälle.
  • Kuori porkkanat, bataatti ja palsternakka. Leikkaa juurekset noin 2 cm paksuiksi tikuiksi.
  • Sekoita isossa kulhossa appelsiinimarmeladi, oliiviöljy ja suola. Lisää juurestikut ja sekoita.
  • Kaada juurekset lohifileen viereen uunipannulle. Nosta pelti uunin keskitasolle. Kypsennä noin 35 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä. Nosta uunipelti patakintailla kuumankestävälle alustalle.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: