Mantelikalaa uunissa

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Mantelikalaa uunissa
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

12 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Uunikala on yksi niistä ruoista, jotka tuovat arkeen ripauksen luksusta ilman suurta vaivannäköä. Tämä resepti on täydellinen esimerkki siitä, kuinka yksinkertaisista raaka-aineista voi loihtia herkullisen ja ravitsevan aterian. Mantelirouheella kuorrutettu uunikala saa pintaan ihanan paahteisen maun, joka täydentää kalan luonnollista makua. Valmistus on helppoa ja nopeaa, joten tämä ruoka sopii mainiosti niin arki-illalliselle kuin viikonlopun herkutteluhetkiin.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • noin 800 g kirjolohifilee tai lohifilee
  • ripaus suolaa
  • 3 rkl avokadoöljyä
  • ½ ruukkua lehtipersiljaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ sitruunan puristettu mehu
  • 2 tl suolaa
  • n. ¾ dl mantelirouhetta

Valmistusohje

  • Poista kalafileestä mahdolliset ruodot ja laita kalafilee leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Ripottele pinnalle suolaa.
  • Laita avokadoöljy, hienonnettu lehtipersilja, yhden sitruunan raastettu kuori, sitruunan puristettu mehu ja suola kulhoon ja sekoita keskenään.
  • Levitä seos kalan pintaan ja ripottele pinnalle mantelirouhe.
  • Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 20-30 minuuttia.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä