Lohipihvit, herkkusieni-papulisäke ja värikäs salaatti

  • 30 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

9 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 700 g lohifilee
  • 1 ruukku Vihreäkeiju tilli
  • 2 kananmuna
  • 1 dl kerma
  • ¾ tl + 1 tl suola
  • limepippuri
  • ½ limen mehu
  • voi
  • öljy
  • 250 g tuore vihreä papu
  • 1 l vesi
  • 200 g herkkusieni
  • 2 rkl rypsiöljy
  • 2 valkosipulinkynsi
  • suola
  • 2 dl kuohukerma
  • 2 tl väkiviinaetikka
  • 1 rkl sinappi
  • 1 pss Vihreäkeiju jääsalaatti
  • 1 mango
  • 200 g miniluumutomaatti
  • 1 kurkku

Lohipihvit, herkkusieni-papulisäke ja värikäs salaatti
4 annosta

700 g lohifilee
1 ruukku Vihreäkeiju tilliä
1 muna
1 dl kermaa
¾ tl suolaa
limepippuria myllystä
½ limen mehu

Paistamiseen:
voita tai öljyä

Herkkusieni-papulisäke:

250 g tuoreita vihreitä papuja
1 l vettä
1 tl suolaa
200 g herkkusieniä
2 rkl rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä
suolaa myllystä

Värikäs salaatti:

1 pussi Vihreäkeiju jääsalaattia
1 mango
200 g miniluumutomaatteja
1 pieni kurkku

Kastike salaatille ja kalalle:
2 dl kuohukermaa
1 kypsä munankeltuainen
2 tl väkiviinaetikkaa
ripaus suolaa
muutama oksa Vihreäkeiju tilliä
1 rkl sinappia

Poista kalasta ruodot ja poista nahka. Leikkaa filee muutamaan osaan. Laita kala tehosekoittimeen. Lisää joukkoon tilli, muna, kerma, suola, limepippuri ja limemehu.
Jauha tasaiseksi seokseksi. Muotoile pihveiksi ja paista kuumassa pannussa voissa tai öljyssä molemmin puolin.
Leikkaa pavuista päädyt ja kiehauta vesi kattilassa. Lisää pavut ja suola ja anna kiehua muutama minuutti. Valuta.
Leikkaa herkkusienet lohkoiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja paista sienet, pavut ja valkosipulinkynnet kovalla lämmöllä käännellen. Mausta suolalla.
Valmista salaatti.
Laita salaatti kulhoon. Kuori mango ja leikkaa kuutioiksi. Paloittele kurkku ja puolita miniluumutomaatit. Valmista seuraksi kastike.
Laita kerma, munankeltuainen, väkiviinaetikka, suola, tilli ja sinappi kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella sakeaksi kastikkeeksi. Ohenna halutessasi kermalla.
Tarjoa lohipihvit herkkusieni-papulisäkkeen, värikkään salaatin ja kastikkeen kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä