Lohi-perunamunakas

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

12 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

A. Vogel logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä Vogel

Herbamare maustaa hävikkiruoat helpolla tavalla maistuviksi. Me päätimme toteuttaa Herbamaren kanssa täällä Hellapoliisissa hieman hävikkiruokareseptejä. Jokaiselta jää varmasti kaappiin ruokaa, josta ei riitä koko perheelle, mutta niitä voisi hyvin hyödyntää ruoanvalmistuksessa. Hävikkiruoka säästää luontoa ja kukkaroa. Miten sinä hyödynnät ylimääräiseksi jääneet ruoat?
Jäikö edelliseltä aterialta yli vihanneksia tai perunoita, entäpä paistettua kalaa tai vaikka kinkkusuikaleita? Tämä herkullinen ruokaisa munakas maistuu mainiolta ja valmistuu muutamassa minuutissa.

Advertising information

Ainekset

2 annosta
  • 5 perunaa
  • 200 g lämminsavulohta tai
  • 200 g lohta tai
  • 200 g kinkkusuikaleita
  • 1 punasipuli
  • 4 kananmunaa
  • ½ dl vettä tai
  • ½ dl kermaa
  • tuoretta tilliä
  • Herbamare Spicy Pikant -yrttisuolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä tai
  • 2 rkl oliiviöljyä

Ohje

  • Kuori perunat ja leikkaa ne kuutioiksi.
  • Murenna kala ja poista mahdolliset ruodot.
  • Kuori ja hienonna punasipuli.
  • Hienonna tilli.
  • Kuumenna rypsi- tai oliiviöljy pannulla ja laita perunat ja sipuli pannulle. Kääntele hetki, kunnes saavat hieman väriä.
  • Lisää lohipalat ja kääntele hetki.
  • Riko kananmunat kulhoon ja mittaa joukkoon vesi tai kerma.
  • Lisää joukkoon hienonnettu tilli ja mausta seos Herbamare Spicy pikant -yrttisuolalla.
  • Kaada tämä seos pannulle muiden ainesten joukkoon ja työnnä massaa lastalla reunoilta keskelle päin, kunnes seos alkaa hyytyä.
  • Tiputa hieman lämpötilaa ja anna kypsyä hiljalleen, kunnes munakasmassa on hyytynyt.
  • Tarjoa heti!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: