Kuhafileetä, valkosipuliparsaa ja korianteripestoa
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- kuhafilee
- limepippuri
- vesi
- suola
- miniparsa
- tankoparsa
- voi
- oliiviöljy
- valkosipulinkynsi
- tuore korianteri
- parmesaanijuusto
- pinjansiemeniä
- cashew-pähkinä
Vaalealihaiset kalat on usein hankala paistaa. Fileet ovat hauraita ja saattavat hajota paistovaiheessa. Leivinpaperin päällä paistaen kala ei tartu pannuun ja on helppo paistaa molemmin puolin. Pannukin säilyy puhtaana. Lisäksi vältyt turhalta rasvan käytöltä. Valmista seuraksi herkulliset valkosipulilla maustetut pikkuparsat ja aromikasta korianteripestoa.
Kuhafileetä, valkosipuliparsaa ja korianteripestoa
4 annosta
4 kuhafileetä
limepippuria
vettä
ripaus suolaa
200 g pikkuparsaa tai vihreää tankoparsaa
voita tai oliiviöljyä paistamiseen
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
Lisäksi:
2 ruukkua korianteria
70 g parmesaania
50 g pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä
1 iso valkosipulinkynsi
1 ½- 2 dl oliiviöljyä
ripaus hyvää suolaa
Valmista ensin korianteripesto.
Laita korianteri kulhoon.
Lisää joukkoon parmesaanijuusto, pinjansiemenet tai cashewpähkinät, kuorittu valkosipulinkynsi ja oliiviöljy, sekä ripaus hyvää suolaa.
Jauha hienoksi sauvasekoittimella tai leikkurinterällä.
Tarkista maku.
Kiehauta vesi. Leikkaa pikkuparsasta tai vihreästä tankoparsasta pieni pala varresta ja keitä kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti.
Valuta ja paista oliiviöljyssä kuumassa pannussa. Lisää joukkoon hienonnettua valkosipulia.
Käännä leivinpaperista pannuun sopivan kokoinen arkki ja kuumenna pannu.
Laita kuhafilee leivinpaperiarkille ja paista molemmin puolin. Mausta limepippurilla.
Tarjoa kuhan kanssa paistettua parsaa ja korianteripestoa.
Voit tarjota halutessasi seuraksi höyrytettyjä kasviksia tai raikasta salaattia.