Voileipäkakkukipot
- 30 min Työaika
- 12 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 150 g maalahden limppu
- 4 liivatelehti
- vesi
- 2 dl kuohukerma
- 400 g ruohosipulituorejuusto
- 1 ruukku tuore persilja
- 4 aurinkokuivattu tomaatti
- 200 g fetajuusto
- 2 rkl sitruunamehu
- mustapippurirouhe
Koristeluun
- 50 g fetajuusto
- aurinkokuivattu tomaatti
- maalahden limppu
- tuore yrtti
Voileipäkakkukipot ovat hauska tapa valmistaa voileipäkakkua uudessa muodossa. Tämä on mainio tarjottava myös isolle joukolle. Voit valmistaa juuri sen kokoisia annoksia kuin itse haluat.
Voileipäkakkukipot
10 annosta
150 g Maalahden Limppua
4 liivatelehteä
vettä
2 dl kuohukermaa
400 g ruohosipulituorejuustoa
1 ruukku persiljaa
4 aurinkokuivattua tomaattia
200 g fetajuustoa
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
(suolaa maun mukaan tarvittaessa)
Koristeluun:
50 g fetajuustoa
aurinkokuivattuja tomaatteja tai miniluumutomaatteja
Maalahden Limppua murustettuna tai kuutioina
tuoreita yrttejä
tai koristele mielesi mukaan
Laita Maalahden Limppu viipaleet tehosekoittimeen ja jauha hienoksi muruksi.
Jaa murut juomalasien pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kuohukerma ja vatkaa joukkoon ruohosipulituorejuusto.
Hienonna persilja ja aurinkokuivatut tomaatit. Lisää ne seokseen ja murusta joukkoon puolet fetajuustosta.
Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä.
Tarkista maku. Lisää halutessasi ripaus suolaa.
Kuumenna sitruunamehu kiehumispisteeseen ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet.
Sekoita tasaiseksi.
Lisää liivateneste täytteeseen ja jaa seos juomalaseihin leipämurujen päälle.
Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Koristele annokset esimerkiksi fetajuustolla, yrteillä, tomaateilla ja halutessasi leipämurulla.