Voileipäkakku lihasta

  • 1 h Työaika
  • 24 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

117 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Tässä on ison tarjottimen kokoinen voileipäkakku, josta riittää 30-40:lle hengelle.
Kakussa on viisi kerrosta, joista kolme vaaleasta leivästä, kaksi tummasta leivästä.
Jos käytössäsi ei ole vuokaleipää, voit käyttää isoja paahtiksia.
Vaaleaa leipää tarvitaan 12 palaa/kerros.
Tummaa leipää (esim. Real) n. 15 palaa/kerros

Voit tehdä erilaisia täytteitä ja käyttää päällysteenä esim. tuorejuustopohjaista kuorrutetta, jos et välitä majoneesista. Tästä näet kuitenkin ainesuhteet, paljonko mitäkin tarvitset.

Advertising information

Ainekset

30-40 annosta
  • 36 vaaleaa leipää
  • 30 tummaa leipää
Kostutus
  • 5 dl vettä
  • 1 liha-, kasvis- tai kalaliemikuutio
Täyte 1
  • 500 g palvikinkkua
  • 2 prk creme fraichea
  • 1 paprika hienonnettuna
Täyte 2
  • 400 g sulatejuustoa
  • 100 g meetwurstia
  • tuoretta persiljaa hienonnettuna
Koristelu
  • 750 g majoneesia
  • 1-2 dl kuohukermasta tehtyä kermavaahtoa
  • 300 g palvikinkkuleikkeleitä
  • 150-175 g juustoraastetta
Kinkkutäyte (vaihtoehto)
  • 500 g palvikinkkua palana (kuorettomana)
  • 200 g kermaviiliä
  • 200 g creme fraichea
  • 1 iso maustekurkkua
  • tuoretta persiljaa silppuna
Tuorejuustotäyte (vaihtoehto)
  • 400 g Viola pekoni-purjotuorejuustoa
  • 250 g voileipäpikkelsiä

Valmistusohje

  • Jauha täytteiden ainekset monitoimikoneessa tahnoiksi.
  • Liota liemikuutio kiehuvaan veteen.
  • Osta mieluusti hieman vanhempaa leipää, leipä on tällöin kiinteämpää.
  • Leikkaa leivistä reunat.
  • Lado leivät leivinpaperilla vuoratun tarjottimen päälle, kostuta jokainen kerros jäähtyneellä kasvis-liha-tai kalaliemellä.
  • Jaa täytteet vuorotellen joka kerroksen väliin.
  • Laita esim leikkuulauta painoksi kakun päälle ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  • Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle/-tarjottimelle, siisti reunat ja koristele.
  • Jos haluat tehdä yhden leivän levyisen voileipäkakun, käytä ohjeen aineksista kolmasosa.
  • Sekoita majoneesi ja kermavaahdoksi vatkattu kuohukerma sekaisin.
  • Levitä seos voileipäkakun päälle.
  • Koristele juustoraasteella, palvikinkulla ja tuoreilla kasviksilla ja yrteillä esim. ruohosipulilla tai persiljalla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: