Voileipäkakku lihasta
- 1 h Työaika
- 24 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit

Tässä on ison tarjottimen kokoinen voileipäkakku, josta riittää 30-40:lle hengelle.
Kakussa on viisi kerrosta, joista kolme vaaleasta leivästä, kaksi tummasta leivästä.
Jos käytössäsi ei ole vuokaleipää, voit käyttää isoja paahtiksia.
Vaaleaa leipää tarvitaan 12 palaa/kerros.
Tummaa leipää (esim. Real) n. 15 palaa/kerros
Voit tehdä erilaisia täytteitä ja käyttää päällysteenä esim. tuorejuustopohjaista kuorrutetta, jos et välitä majoneesista. Tästä näet kuitenkin ainesuhteet, paljonko mitäkin tarvitset.
Advertising information
Ainekset
30-40 annosta
- 36 vaaleaa leipää
- 30 tummaa leipää
Kostutus
- 5 dl vettä
- 1 liha-, kasvis- tai kalaliemikuutio
Täyte 1
- 500 g palvikinkkua
- 2 prk creme fraichea
- 1 paprika hienonnettuna
Täyte 2
- 400 g sulatejuustoa
- 100 g meetwurstia
- tuoretta persiljaa hienonnettuna
Koristelu
- 750 g majoneesia
- 1-2 dl kuohukermasta tehtyä kermavaahtoa
- 300 g palvikinkkuleikkeleitä
- 150-175 g juustoraastetta
Kinkkutäyte (vaihtoehto)
- 500 g palvikinkkua palana (kuorettomana)
- 200 g kermaviiliä
- 200 g creme fraichea
- 1 iso maustekurkkua
- tuoretta persiljaa silppuna
Tuorejuustotäyte (vaihtoehto)
- 400 g Viola pekoni-purjotuorejuustoa
- 250 g voileipäpikkelsiä
Valmistusohje
- Jauha täytteiden ainekset monitoimikoneessa tahnoiksi.
- Liota liemikuutio kiehuvaan veteen.
- Osta mieluusti hieman vanhempaa leipää, leipä on tällöin kiinteämpää.
- Leikkaa leivistä reunat.
- Lado leivät leivinpaperilla vuoratun tarjottimen päälle, kostuta jokainen kerros jäähtyneellä kasvis-liha-tai kalaliemellä.
- Jaa täytteet vuorotellen joka kerroksen väliin.
- Laita esim leikkuulauta painoksi kakun päälle ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle/-tarjottimelle, siisti reunat ja koristele.
- Jos haluat tehdä yhden leivän levyisen voileipäkakun, käytä ohjeen aineksista kolmasosa.
- Sekoita majoneesi ja kermavaahdoksi vatkattu kuohukerma sekaisin.
- Levitä seos voileipäkakun päälle.
- Koristele juustoraasteella, palvikinkulla ja tuoreilla kasviksilla ja yrteillä esim. ruohosipulilla tai persiljalla.