Voileipäkakku kylmäsavuporosta
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- paahtoleipä
- lihaliemi
- kasvisliemi
- kylmäsavuporo
- cheddar-sulatejuusto
- kurkku
- persilja
- creme fraiche
- mustapippuri
- yrtti-pippurituorejuusto
- majoneesi
- smetana
- rosmariini
- katajanmarja
- tumma viinirypäle
Voileipäkakku kylmäsavuporosta
n. 15 annosta
20 viipaletta isoja paahtoleipiä
n. 1/2 l lihalientä tai kasvislientä fondista tai liemikuutiosta
täyte 1:
n. 50 g kylmäsavuporoa
200 g cheddar-sulatejuustoa
100 g creme fraichea
mustapippuria
täyte 2:
200 g yrtti-pippurituorejuustoa
10 cm pala kurkkua pieneksi kuutioituna
persiljaa
Pinnalle:
200 g majoneesia
120 g smetanaa
50 g kylmäsavuporoa leikkeleenä
rosmariinia
katajanmarjoja
tummia viinirypäleitä
Leikkaa leivistä reunat.
Laita neljä leipää vieretysten tarjoiluvadille, kostuta.
Sekoita sauvasekoittimella kylmäsavuporo, sulatejuusto ja creme fraiche tasaiseksi tahnaksi, mausta esimerkiksi pippurilla.
Sekoita toisen täytteen ainekset tasaiseksi tahnaksi.
Levitä vuorovälein molempia tahnoja ja nosta aina tahnan päälle uusi leipäkerros, kostuta.
Anna kakun vetäytyä mielellään yön yli. Siisti tarvittaessa reunoja tasaiseksi.
Sekoita pinnalle tuleva majoneesi ja smetana keskenään, levitä kakun pinnalle ja reunoille.
Pyörittele kylmäsavuporoleikkeleet rulliksi kakun pinnalle, koristele tuoreella rosmariinilla ja katajanmarjoilla, sekä tummilla viinirypäleillä.