Voileipäkakku kylmäsavuporosta

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

84 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • paahtoleipä
  • lihaliemi
  • kasvisliemi
  • kylmäsavuporo
  • cheddar-sulatejuusto
  • kurkku
  • persilja
  • creme fraiche
  • mustapippuri
  • yrtti-pippurituorejuusto
  • majoneesi
  • smetana
  • rosmariini
  • katajanmarja
  • tumma viinirypäle

Voileipäkakku kylmäsavuporosta
n. 15 annosta

20 viipaletta isoja paahtoleipiä
n. 1/2 l lihalientä tai kasvislientä fondista tai liemikuutiosta

täyte 1:
n. 50 g kylmäsavuporoa
200 g cheddar-sulatejuustoa
100 g creme fraichea
mustapippuria

täyte 2:
200 g yrtti-pippurituorejuustoa
10 cm pala kurkkua pieneksi kuutioituna
persiljaa

Pinnalle:
200 g majoneesia
120 g smetanaa
50 g kylmäsavuporoa leikkeleenä
rosmariinia
katajanmarjoja

tummia viinirypäleitä

Leikkaa leivistä reunat.
Laita neljä leipää vieretysten tarjoiluvadille, kostuta.

Sekoita sauvasekoittimella kylmäsavuporo, sulatejuusto ja creme fraiche tasaiseksi tahnaksi, mausta esimerkiksi pippurilla.
Sekoita toisen täytteen ainekset tasaiseksi tahnaksi.

Levitä vuorovälein molempia tahnoja ja nosta aina tahnan päälle uusi leipäkerros, kostuta.
Anna kakun vetäytyä mielellään yön yli. Siisti tarvittaessa reunoja tasaiseksi.

Sekoita pinnalle tuleva majoneesi ja smetana keskenään, levitä kakun pinnalle ja reunoille.
Pyörittele kylmäsavuporoleikkeleet rulliksi kakun pinnalle, koristele tuoreella rosmariinilla ja katajanmarjoilla, sekä tummilla viinirypäleillä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä