Vadelmakakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • vehnäjauho
  • leivinjauhe
  • sitruunalimu
  • liivatelehti
  • vispikerma
  • ranskankerma
  • vaniljatuorejuusto
  • vaniljasokeri
  • vadelma
  • vesi
  • suolaton voi
  • tomusokeri
  • elintarvikeväri
  • maito
  • marsipaani
  • vispikerma
  • mansikanmakuinen tomusokeri

Tämä kakku meni yllätysjuhliin, jotka järjestettiin tyttövauvaa odottavalle äidille. Kakun väliin toivottiin vadelmaista täytettä.

Vadelmakakku

Pohja:
5 munaa (mittaa määrä tilavuutena, esimerkiksi 3 dl)
tilavuusosina saman verran sokeria
tilavuusosina saman verran vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kostutus: sitruunalimua tai vaniljalla maustettua maitoa

Täyte:

12 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
200 g ranskankermaa
400 g Sunnuntai vanilja tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
n. 2 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
500 g vadelmia soseutettuna
1/2 dl vettä

Päällä:
250 g suolatonta voita
500 g tomusokeria
tilkka maitoa
elintarvikevärejä

marsipaania renkaisiin

Reunalla: 2 dl vispikermaa, mansikkatomusokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, paista 150 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista.

Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan.

Vuoraa paistovuoka kelmulla. Kokoa kakku vuokaan ylösalaisin. Laita vuokaan ensin kakun kansiosa, kostuta.

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Soseuta vadelmat esimerkiksi sauvasekoittimella.

Sekoita
keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja
soseutetut vadelmat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen
desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä
mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi
kermavaahto.

Kaada puolet täytteestä kostutetun kakkupohjan päälle vuokaan. Nosta päälle kakun keskiosa, kostuta ja kaada päälle loput täytteestä.

Nosta pinnalle kakun pohjaosa, kostuta.

Suojaa kakku kelmulla ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Valmista kuorrute vatkaamalla suolaton voi ja tomusokeri tasaiseksi, ohenna tarvittaessa maitotilkalla.

Jaa kreemi pieniin kulhoihin ja värjää jokainen seos haluamallasi sävyllä.

Muista, että värit syvenevät seistessään kylmässä.

Kumoa kakku tarjoiluvadille.

Pursota suorapäisellä tyllalla ensin rajaukset, täytä ne sitten tähtityllalla.

Tee marsipaanista tarvittavat koristeet. Esimerkiksi renkaat on helppo saada tasaiseksi kaulitusta marsipaanista.

Vaahdota vispikerma, mausta mansikanmakuisella tomusokerilla. Pursota reunat kermalla.

Kätevintä on käyttää kertakäyttöisiä pursotinpusseja.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä