Vadelma-kerroskakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • sokeroimaton kaakaojauhe
  • perunajauho
  • vehnäjauho
  • liivatelehti
  • maitorahka
  • vispikerma
  • vadelmahillo
  • vaniljasokeri
  • mehu
  • vesi

Alimmainen kakku on tehty 8:n munan vuokaan.

Vadelma-kerroskakku

Pohja:

8 munaa

6dl sokeria

6dl vehnäjauhoja (osa jauhoista voi olla myös perunajauhoja, tai tummaa kaakaojauhetta, mikäli haluat kaakaopohjan)

4tl leivinjauhetta

Vatkaa
munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat
aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista
150-175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla.

Välissä:

7-8 liivatelehteä

0,5kg maitorahkaa

0,5l vispi cremeä tai kermaa

vadelmahilloa tai vadelmia maun mukaan (saa olla reilusti, koska kakkuun ei tule muuta täytettä)

sokeria

vaniljasokeria

1 dl mehua tai vettä

 

Liota
liivatteita kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää
marjat/hillo, sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta kattilassa tai mikrossa tilkka vettä
tai mehua, sulata vedestä puristetut liivatteet kuumaan nesteeseen,
anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos ohuena nauhana rahkaseoksen
joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kokoa kakku vuokaan, jossa
paistoit sen. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Vuoraa vuoka kelmulla, nosta
pohjalle päällimmäinen levy ylösalaisin, kostuta ja kaada puolet
rahkaseoksesta. Nosta keskimmäinen levy täytteen päälle, kostuta ja
kaada loput täytteestä. Nosta päällimmäiseksi pohjaosa, kostuta. Peitä
kelmulla ja nosta vetäytymään jääkaappiin mielellään yön yli.

Kumoa kakku. Se irtoaa todella helposti, kun olet vuorannut vuoan kelmulla.

Päällys:

Laita
päälle tuoreita tai pakastettuja marjoja. Keitä hyytelösokerista kiille
pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä hetkinen, voitele marjat
(varsinkin jos teet mansikoista) pullasudilla, nostele
lusikalla sokerilientä marjojen päälle.

Tämän kokoiseen
kakkuun kuluu pelkkiin reunapursotuksiin 5-7,5dl kermaa/vispi cremeä
vaahdotettuna, riippuen pursotintyllan koosta. Tähän kakkuun käytin
mansikkakermavaahtoa, jota löytyy tavallisista kaupoista. Kerman voi
toki värjätä myös elintarvikevärillä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä